Titlurile zilei

Denunț fierbinte făcut de un dezvoltator imobiliar din Iași! Totul s-a terminat cu un flagrant făcut de procurorii anticorupție! Bani pentru trafic de influență! (Exclusiv)

Publicat: 09 sept. 2020

Un fost angajat al unei firme de transport din Iași va da ochii cu judecătorii, fiind acuzat de trafic de influență. Petru Veleșcu a fost denunțat de un dezvoltator imobiliar. Bărbatul de 62 de ani a fost prins în flagrant când lua bani în schimbul promisiunii că poate face rost de un act de la Primăria Municipiului Iași

Un dezvoltator imobiliar l-a denunțat! Un fost angajat al unei firme de transport persoane din Iași a fost prins în flagrant când cerea bani pentru un document! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Petru Veleșcu (62 de ani), sub acuzația de trafic de influență. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Acuzat că a promis obținerea unui act pentru un dezvoltator imobiliar

Procurorii au susținut că, la jumătatea lunii iunie 2020, Petru Veleșcu a fost prins în flagrant. Oamenii legii au relatat și cum s-a ajuns la această situație, în cazul de trafic de influență.

„În luna iunie, la date diferite, inculpatul a solicitat suma de 2.500 de lei, bani pe care i-a primit pe 18 iunie. Atunci a fost organizat un flagrant. Banii reprezentau prețul influenței asupra unui funcționar public de la Primăria Municipiului Iași, pe care inculpatul l-a determinat să îndeplinească un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv eliberarea, contrar normelor legale, a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor executate la un imobil din municipiul Iași”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform anchetatorilor, Petru Veleșcu se află în stare de recidivă post-executorie.

„La audieri, inculpatul nu a recunoscut comiterea vreunei infracțiuni”, a mai spus Mihaela Apostol.

Surse judiciare au afirmat că imobilul pentru care era necesar procesul-verbal de recepție a lucrărilor se găsește pe strada Micșunelelor. De asemenea, din câte se pare, cel care a denunțat fapta de trafic de influență este chiar dezvoltatorul imobiliar care a ridicat clădirea respectivă. La scurt timp după flagrant, bărbatul a fost încătușat.

Pedepsit pentru trafic de influență și în urmă cu câțiva ani

La finele anului 2015 – începutul lui 2016, Petru Veleșcu a ajuns după gratii pentru o faptă similară. Atunci, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele ieșeanului, tot sub acuzația de trafic de influență. Ulterior, procurorii l-au trimis în judecată pe acesta, el fiind pedepsit. Conform anchetatorilor, pe 15 decembrie 2015, Petru Veleșcu a fost prins în flagrant primind suma de 7.000 de lei de la un ieșean care avea nevoie de o autorizație. Anchetatorii au afirmat că individul ar fi cerut această sumă pe 8 decembrie 2015. Atunci, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au organizat un flagrant, alături de ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție. Asta, după ce un alt dezvoltator imobiliar l-a denunțat.

„Pe data de 8 decembrie 2015, inculpatul Petru Veleșcu a solicitat de la martorul denunțător A.L. suma de 7.000 de lei, lăsând să creadă că avea influență și putea interveni pe lângă funcționarii din cadrul Consiliului Județean Iași, pentru a-i determina să aprobe și să urgenteze obținerea PUZ-ului necesar pentru înființarea și funcționarea unei stații GPL în municipiul Iași. Pe 15 decembrie 2015, inculpatul a primit suma de bani solicitată pentru a-i remite funcționarului G.A., care avea în lucru documentația depusă de denunțător în vederea aprobării”, au afirmat anchetatorii.

Menționăm că Petru Veleșcu a fost angajat pe funcția de director general la firma de transport persoane Micedu, patronată de Constantin Dinte. Conform acestuia din urmă, pe 1 iulie, Petru Veleșcu intenționa să iasă la pensie.





Comentarii
  • Da ,un caz aparte în România anul 2020 când oamenii fac combinatii ,,a se citi furaciuni,, de milioane de € si tot felul matrapazlîcuri DGA face flagrant si dosar penal unui moșneag senil care cică a pretins bani unui dezvoltator imobiliar(cu caracter îndoielnic) colosala suma de 2500ron faptele întrunesc cercetarea și trimiterea în judecată pentru trafic de influență, deci în final a fost prins și,,Ultimul corupt din Romania ,,bun scenariul și regia,,Mă întreb cine va primi ,,Ursul de aur ,, la Festivalul filmului de la Berlin ? DGA ,sifonul , sau fraierii care halesc vrajeala ?

  • Aici a fost altceva, ceva intre DINTE Constantin patronul evazionist de la SC Micedu Comoany SRL din Dacia si nea Petrica Velescu, sageata lui Dinte! De obicei Dinte trimitea spaga la diferiti functionari prin Velescu

  • Asta Dinte de care scrueti nu e țiganul ala care vinde o casa pe Galata cu jumate de milion de epuroi? De unde Doamne Iarta-ma a furat asta de a construit asa “spectaculos”?

  • Lasa tu casa mai Dezvoltatorule…vezi ce bloc a ridicat in Dacia in incinta Comat…da cica nu are autorizatie pentru toate nivelurile… acuma cine stie daca a apucat sa trimita spaga prin sageata Velescu pentru a intra in legalitate???

  • Daca nu ar fi de pans, ar fi de ras…prima data Velescu i-a cerut spaga lui Dinte in 2014 pentru a-i facilita acestuia obtinerea a 3 locuri de parcare pe str Vitejilor 11, acolo unde Dinte Cistica detine 3 apartamente

  • Si asta nu e nimic pe linga ce spaguta a incasat Petrica Velescu de la cumnatul lui Dinte, domnul Mandachi Dumitru, pentru accesul din str Tabacului in incinta garajului…

  • Costele, cat mai costa spaga la ITP??? La ce harburi de masini ai in flota cumparata cu cupoanele de la pensionari decontate la Ministerul Transporturilor…ma mir ca te mai primeste itp-ul in statie!!!

  • Costeluș tată, tot cu piciorul in ghips e Mariana? Cum s-a intimplat, te-au ajuns blestemele angajatilor pe care nu i-ai platit sau te-a dat pe topogan Ionica Vasiliu de la RAR? Cata spaga ai bagat in ăla, mamma mia!!!

  • Managerul de transport de la Micedu Company, Dinte Vasilica zis “Chiorul” isi vinde bmw-ul seria 5!!! Pret 6.000€ pentru o masina cu 723.000 km certificati in 2018 de un profesionist: Adi bmw Ciurea… mincinosul Vasilica zica ca are 360.000km, in fine nu conteaza asta!!! Ce este de retinut e faptul ca masina a fost utilizata de un tigan si oricat ai spala-o, tot a țigan duhnește!!!

Adauga un comentariu