Actualitate

Deputat Vasile Cîtea: „Este de datoria guvernanților să se mândrească cu mâinile muncite ale celor care NU întind mâna să cerșească, ci o întind să salute, politicos!” (P)

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputat Vasile Cîtea   Este de datoria guvernanților să se mândrească cu mâinile muncite ale celor care NU întind mâna să cerșească ci o întind să salute politicos P
Vasile Cîtea, deputat Iași
Prioritate priorităților sau echilibru odată pentru totdeauna, asta cer românii. Oare când se vor hotâri cei din PNL și USR ce să reprezinte în Parlamentul României? Ce este prioritate: cetăţenii sau propriile interese?
Eu vin din lumea sportului și am înțeles, prin disciplină să găsesc liante între viața și deciziile mele. Odată ales, am înțeles care este scopul meu: să lupt pentru toți cei care nu au voce. Am apreciat ce a fost bine făcut, am atras atenția când am descoperit sincope și am militat mereu pentru cei care muncesc zi lumină. OUG 114/2018 am înțeles-o și susținut-o. Da, firmele din construcții trebuie să aloce salarii minime brute de 3.000 de lei lunar pentru angajați și să beneficieze de scutiri de taxe pe muncă, dar nu trebuie să fie singura categorie inclusă în această ordonanță. Sectorul agricol, piscicol și industria alimentară au fost grav afectate în ultimii ani, iar pandemia, din păcate, i-a făcut să pună obloane. Și ei contează, în egală măsură. Mediul urban este monopolizat de construcții, este adevărat, însă mediul rural supraviețuiește din activitățile mai sus menționate.
Este inadmisibil tot ce face Guvernul acum. INADMISIBIL!
Ne bucură aprobarea PNRR-ului, în cele din urmă, dar nu ne bucură faptul că agricultura nu are foarte mult de câștigat din acești bani pe care îi așteptăm anul acesta. Agricultura și agricultorii devin paria pentru cei care trebuia să îi susțină. Ei fac una dintre cele mai nobile meserii și au grijă de pământul pe care noi îl călcăm. Ei știu cât și unde trebuie să lucreze și tot ei ar putea să educe guvernanții care nu știu să lucreze, darămite unde să lucreze. Ministrul Agriculturii a demisionat pentru că, zice el, agricultura nu i-a fost prioritară premierului Cîțu. Aici are dreptate, dincolo de alte dedesubturi politice.
Militez pentru facilități, pentru luptă, susținere, încurajare și sprijin de orice fel pentru domeniul agricol, piscicol și pentru industria alimentară. Pâinea noastră cea de toate zilele, acea pâine al cărui preț nu l-a știut Florin Cîțu, fructele noastre bio, legumele noastre lăudate de străini, peștele sănătos care ajunge pe masa noastră au marca Made in România. Este de datoria guvernanților să se mândrească cu mâinile muncite ale celor care NU întind mâna să cerșească, ci o întind să salute, politicos. Este de datoria lor și a noastră să îi cinstim și să le oferim drepturile lor!!!
Deputat Vasile Cîtea

Comments are closed.

Adauga un comentariu