Local

Deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, despre comasarea alegerilor europarlamentare cu locale: „Au luat decizia asta de frica partidului AUR” – VIDEO

Publicat: 23 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputații AUR de Iași Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu despre comasarea alegerilor europarlamentare cu locale Au luat decizia asta de frica partidului AUR - VIDEO
Deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu

Deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, au discutat joi, 22 februarie 2024, la BZI LIVE despre comasarea alegerilor. Parlamentarii sunt de părere că această decizie a PSD și PNL a fost luată de frica partidului AUR.

„De ceva timp, principala preocupare a guvernanţilor noştri nu este să facă o nouă lege a salarizării în care profesorii să-şi găsească locul bine meritat prin acel protest. Nu discutăm despre situaţia fermierilor, vedem că iar sunt probleme. Potrivit statisticilor, România a important cele mai multe produse agricole din Ucraina, să nu ne mai amăgească cu TIR-urile care tranzitează. Sunt milioane de tone de porumb, grâu, miere de albine, ulei. S-a încălcat grav Constituţia. Lovesc în AUR. În fiecare zi trebuie să luptăm să consolidăm democraţia, dar noi am lăsat țara pe mâna unor tâlhari şi au făcut praf tot. Ei au mimat acest joc democratic şi au lovit sistematic în apărarea democraţiei. Acum lovesc în unul dintre pilonii importanţi ai democraţiei, votul. Fără vot, democraţia e zero. Această situaţie politică în care nici democraţie nu avem, dar avem elemente de dictatură, este o democratură. Potrivit ultimelor negocieri, ei vor să ducă alegerile prezidenţiale în septembrie. Legea spune clar că trebuie organizate în noiembrie”, a transmis Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

Mai mult decât atât, deputații AUR de Iași consideră că este o bătăie de joc din partea președintelui Klaus Iohannis să încheie mandatul cu două luni înainte pentru a pleca la NATO.

„Mai sunt oameni care gândesc democratic, dar se doreşte sugrumarea democrației. Această comasare pe care au făcut-o cei doi lideri denotă frica faţă de opoziţie. Frica faţă de partidul AUR. Nu există niciun alt motiv pentru care comasarea s-a făcut. Frica PSD şi PNL de creşterea în sondaje a AUR. Cred că nu mulţi votanţi vor fi păcăliţi de aşa zisele motive enunţate de Ciucă şi Ciolacu. Oamenii vor înţelege adevărul motiv, implicarea nesănătoasă a preşedintelui Klaus Iohannis în această chestiune şi cred că vor vota în consecinţă la locale şi europarlamentare. Ei susțin că sunt cheltuieli mari şi fac economii, dar uită că ei se împrumută permanent. Acum câteva zile s-au împrumutat cu 4 miliarde de euro de pe piaţa internaţională. E un pretext. Nu sunt bani pentru alegeri, dar sunt bani pentru orice altceva. Nu e niciun motiv serios pentru a comasa alegerile. Modul de desfăşurare a alegerilor este diferit, la europarlamentare se votează oriunde, la locale nu poţi decât la reşedinţa ta. Temele sunt diferite total. Este ridicol, arată slăbiciune din partea acestora. Se încalcă deciziile CCR, recomandarea Comisiei de la Veneţia. Preşedintelui Iohannis i s-a promis o funcţie la nivel european şi pentru ea îşi bate joc şi scuipă pe funcţia de preşedinte al ţării. Pleacă mai repede cu 2 luni ca să se ducă la NATO. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva”, a menționat deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu.

Adauga un comentariu