National

Deputatul AUR, Mihai Lasca, exclus din partidul AUR

Publicat: 08 mart. 2021
Deputatul de Bihor Mihai Lasca, protagonistul mai multor dosare penale a fost exclus din AUR! Decizia a fost luată la începutul lunii februarie, de către conducerea centrală a partidului

Deputatul de Bihor Mihai Lasca, protagonistul mai multor dosare penale a fost exclus din AUR! Decizia a fost luată la începutul lunii februarie, de către conducerea centrală a partidului.

Motivul excluderii orădeanului nu este cunoscută încă. Cel mai probabil, la baza deciziei stă trecutul penal al lui Mihai Lasca, care a fost condamnat pentru loviri şi compliictate la înşelăciune şi este judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.

„Preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, ales deputat la alegerile parlamentare, fost condamnat penal pentru loviri şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat, a fost exclus miercuri din AUR. Orădeanul în vârstă de 40 ani, patron al unei firme de pază, a fost trimis în judecată într-un dosar al procurorilor DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat, care avea ca scop racolarea de persoane afro-asiatice aflate în România şi călăuzirea lor în Ungaria”, precizează Alba24.ro.

Condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

În plus, el a fost condamnat recent, la Judecătoria Oradea, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru lovire, după ce în august 2019, pe DN79, l-a bătut în trafic pe un bărbat pe care-l suspecta că ar fi avut o legătură cu fosta lui parteneră de viaţă. Femeia îl părăsise pe Lasca şi, de altfel, a şi obţinut ulterior un ordin de protecţie împotriva să, cerând apoi instanţei să fie unicul părinte pentru cei doi copii pe care îi aveau împreună, acest proces fiind în desfăşurare.

Demisie din partidul PNL

Astăzi, 8 martie 2021, deputatul Ionuţ-Sorin Banciu a decis să-și înceteze mandatul. Deputatul PNL Ionuț Sorin Banciu a demisionat din Parlament pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Deputatul PNL Ionuț Sorin Banciu și-a anunțat luni demisia din Parlament pentru a putea prelua funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, unde se va ocupa de dosarele de infringement deschise de Comisia Europeană împotriva României din cauza poluării.

”Las Camera Deputaților pentru Executivul României, motivat de obiective serioase. Îmi propun să contribui la realizarea unei comunicări mai eficiente, mai pro active cu Comisia Europeană, să închidem favorabil cât mai multe dintre cele 21 de dosare de infringement pe care România le are. Vreau să dezvoltăm programe și proiecte de mediu finanțabile din fonduri europene, inclusiv prin Mecanismul de redresare și reziliență. Îmi propun ca România să aibă o voce mai puternică în cadrul tratatelor și convențiilor internaționale de mediu la care este parte”, a transmis Banciu într-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu