Titlurile zilei

Deputatul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica au prezentat lista marilor proiecte ale județului. Zona metropolitană a Iașului se va schimba radical. Autostrada A8 și Spitalul Regional de Urgență se află pe masa Guvernului României

Publicat: 01 iun. 2020
Deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași, și primarul Mihai Chirica au prezentat lista marilor proiecte de care vor beneficia municipiul și județul Iași de la Guvernul României
Deputatul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica prezintă noile proiecte derulate pentru locuitorii municipiului Iași de pe urma Guvernului României

Deputatul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica au prezentat lista marilor proiecte de care va beneficia județul Iași în perioada următoare. Zona metropolitană a Iașului se va schimba radical. Cele mai importante obiective ale Regiunii de Nord-Est, Autostrada A8 și Spitalul Regional de Urgență, se află pe masa Guvernului României

Liderii organizației județene a PNL au evidențiat lista proiectelor pentru județul Iași. Deputatul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica au prezentat proiectele de care va beneficia județul Iași în perioada următoare, cele mai importante fiind legate de zona metropolitană a Iașului. Cele mai importante proiecte sunt legate de Autostrada A8 Iași- Târgu Mureș și Spitalul regional de Urgență.

„Prea mult timp s-a vorbit despre noi și ei, despre lucruri care ar fi putut să se facă și nu s-au mai împlinit. Mă bucur că în această perioadă s-a discutat și despre autostrada A8. Cu siguranță vom fi cei care o vor începe. În luna iulie va fi un desant al Guvernului României la Iași și vom pune piatra de temelie pentru această legătură dintre România și Republica Moldova. Vreau să cred că Guvernul României, PNL, Mihai Chirca și Costel Alexe, vor pune umărul ca forțele democratice să câștige în Republica Moldova și moldovenii să-și recapete speranța”, a mai spus Costel Alexe, președintele PNL Iași

Deputatul Costel Alexe a precizat că lista marilor proiecte ale județului Iași va fi prezentată de Guvernul României. Membrii Executivului vor ajunge în municipiu

Deputatul liberal, care este și ministru al Mediului, a arătat că marile proiecte ale județului Iași vor fi sprijinite și de Guvernul României. Membrii Executivului vor ajunge și ei în săptămânile următoare la Iași, urmând a efectua vizite în municipiu și în zona metropolitană a Iașului.

„În urma vizitei de marți, în perioada următoare, la Iași vor veni mai mulți miniștri liberali și premierul Ludovic Orban pentru a consimți anumite proiecte pe care le vom implementa. Suntem responsabili și înțelegem presiunea de pe umerii noștri. Misiunea noastră la Iași este să câștigăm Primăria municipiului Iași, Consiliul Județean Iași. Să avem o zonă metropolitană cu primari liberali. Nu putem vorbi despre dezvoltarea județului sau a municipiului fără o zonă metropolitană puternică. La județ, îi asigur pe toți ieșenii, așa cum i-am asigurat pe toți primarii social democrați actuali, că nu vom face diferențieri între comunități. Pentru noi, importanți sunt cetățenii”, a adăugat Costel Alexe, președintele PNL Iași.

Primarul Mihai Chirica a anunțat sprijin de la Guvernul României pentru Autostrada A8

Recent, primarul Mihai Chirica a fost la București pentru a se întâlni cu reprezentanții Guvernului României, vizita fiind legată de sprijinirea marilor proiecte ale Iașului. Mihai Chirica a menționat că au fost luate în calcul termene clare pentru Autostrada A8 Iași- Târgu- Mureș.

„A fost o întâlnire programată cu cei mai înalți demnitari ai României pentru a putea expune care sunt nevoile Iașului și ale Regiunii de Nord-Est. M-am întâlnit cu Ludovic Orban. Am discutat despre Autostrada A8 și centrul sportiv regional. Sunt două obiective care s-au nuanțaț atât ca necesitate, cât și în ce stadiu se află. Premierul l-a sunat pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru devansarea cu o lună a depunerii ofertelor pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate a proiectului. I-a dispus ca lucrurile acestea să se petreacă cât mai repede, nu mai târziu de sfârșitul lunii iulie”, a menționat primarul Mihai Chirica, prim-vicepreședinte PNL Iași.

Spitalul Regional de Urgență este avansat pe lista marilor proiecte ale Iașului. Anul viitor se semnează contractul de execuție

Proiectul Spitalului Regional de Urgență din Moara de Vânt este unul printre cele mai avansate de pe lista marilor proiecte ale Iașului. Primarul Mihai Chirica a arătat și care sunt pașii din acest proiect.

„Spitalul Regional de Urgență a atras atenția tuturor. A fost frânat de întârzierile nepermis de multe ale obiectivului de la Craiova. S-a elaborat un masterplan cu trei obiective în același timp. Masterplanul a fost rupt în trei și a fost prioritizat. Documentația de la Iași este în față și a fost avansată spre finanțare. Acum se lucrează la caietul de sarcini pentru proiectare și execuție, sperăm să semnăm contractul cel târziu în martie 2021. Va fi un drum foarte greu, vor fi unii care ne vor împiedica să facem din Regiunea de Nord-Est una prosperă. Trebuie să profităm de fiecare secundă până în 2024, să ducem proiectele toate la final”, a mai menționat primarul Mihai Chirica.

Comentarii
 • Vrajeală ieftina pentru fraerii care inca mai cred in Moș Crăciun și zîna Maseluță deja sa specificat că trebuie să votăm PNL ca Iașul sa se dezvolte si proiectele promise de ani buni sa prindă contur…..

 • Promisiuni cu masca Covid. Primarii trebuie sa semneze contracte de performanta. Nu contează numele, sau partidul din care provine, dar asocierea cu programe si investiții promovate de alții anterior tine de dorință de a face bine comunității locale si poate ca e bine sa vedem ce a făcut dl. Chirică in fosta echipa a PSD. Indiferent de promisiuni avem aceeași trama stradala fara promisiuni, aceleași intrări in oraș aglomerate, fara promisiuni si același aer poluat si in perioada de trafic redus fara promisiuni. Vorbim de lipsa de inspirație cu proiectul Bahlui, atât timp cat se vede ca este o canalizare puturoasa. Aduceți exemplele de la Cluj, Oradea, Sibiu si la Iasi, domnilor si chiar nu mai interesează promisiunile. Faceti, nu promiteți !

 • alte vrajeli pentru fraieri, ce vrem sa stim e cate case isi mai trage chirica in urmatorul mandat, daca il mai prinde

 • „Proiectele” sunt pe masa??? Dar orice masa are si un sertar…, bine prafuit. Iasiul nu intereseaza pe nimeni decat ca sursa de voturi si de bani. Nenorocirea este ca nici pe ieseni nu-i intereseaza, cei din politica.

 • Promisiuni deșarte.indivizi fără Rușine .sa facă legeri in ziua când termina spitalul regional,când termina A8,etc. Pana atunci sa tacă ,ca le put gura, și sa facă dacă au zis. Dar de la furat se vor abține ?
  Nuuuuuuuuu,de furat,vor fura in mod tradițional. Of codruta,undeesti???

 • Ce termene își asumă CNAIR pentru A8?
  „Finalizarea etapei de proiectare (Studiu de fezabilitate și/ sau Proiect Tehnic) pentru întreg aliniamentul autostrăzii până în anul 2022 – finanțare POIM 2014-2020
  Demarare proceduri de licitație pentru proiectare și execuție/execuție, în mod progresiv, începand cu anul 2021 – finanțare identificată post POIM 2021-2030.”

  Deci s-ar putea sa avem autostrada A8 prin 2030 , nu vi se pare ca-i prea mult, doar suntem Moldoveni si suntem prostii Bucurestiului.
  Eu daca nu vad semnat proiectul de executie in Octombrie nu voi vota nici PNL nici PSD voi vota un partid nou care va milita pentru un mediu sanatos si sfatuiesc Moldovenii sa faca la fel este singura posibilitate de a senctiona cele doua partide pentru bataia de joc la adresa Iasului si Moldovei in general

 • Ce mă ??? iar cu promisiunile astea ??? hai că sunteți lamentabili. Acum se vede clar de ce nu au început să facă nimic din ce au promis cândva: au ținut totul pentru ,,prosteală electorală”. De aici putem concluziona că, acestă clasă de așa-ziși ,,politicieni”, ne consideră pe noi cei de rând, niște ,,copii căzuți în cap”, care încă mai digerăm gogoșile lor politice. Sunteți de râsul curcilor dacă ați mai avut curajul să ieșiți în fața electoratului cu aceleași abureli.

 • Mai degraba, sub masa guvernului ! Adica pe podea, pentru ca baietii au pantofi scumpi si e pacat de ei. De pantofi ! Nu va mai iluzionati, spitalu’ si soseaua, mai pe la vara lui 2050. Pana atunci veti merge prin Pasul Oituz sau Pasul Prislop, daca cum va e placerea si alegerea !

 • Iasiul singurul oras din Romania in care elevul plateste transportul in comun, iar pensionarul se plimba gratis.Noroc ca guvernul a emis o horarare in acest sens special doar pentru Iasi-ultimul oras care percepea bani copiilor pentru transportul la scoala!Hai sictir Chirica!

 • Nu pot sa cred !!! nu au zis nimic de metrou pe sub Bahlui si telegondola Copou – Cetătuia cu statii de oprire pe Mitropolie si pe Palatul Culturii ? ore nu le e rusine sa vina iar cu asemenea baliverne ?

 • Mai oameni buni…ar trebui sa fiti si sa fim mandri ca avem ziarul B Z I!!! Acest ziar arata realitatea de zi cu zi din orasul Iasi. Ce treaba are patronul cu articolele aparute, articolele sunt scrise de ziaristi. Speram sa fim in continuare la curent cu ce se intimpla in judetul nostru

Adauga un comentariu