Local

Deputatul Petru Movilă: A fost promulgată legea prin care s-au introdus noi modificări legislative de protecţie a celor care aleg să muncească în afara graniţelor

Publicat: 03 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul Petru Movilă A fost promulgată legea prin care s-au introdus noi modificări legislative de protecţie a celor care aleg să muncească în afara graniţelor
Deputatul PMP Petru Movilă

Legea prin care s-au introdus noi modificări legislative de protecţia a celor care lucrează în afara graniţelor a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Deputatul ieșean, Petru Movilă, se arătă mulțumit de faptul că legea va aduce clarificări în ceea ce priveşte lucrul persoanelor din străinătate.

Legea a fost iniţiată de deputatul Petru Movilă şi urmăreşte îmbunătăţirea cadrului legal în materie, în sensul introducerii unor definiţii, precum şi a unor prevederi referitoare la activitatea desfăşurată cu caracter sezonier, al clarificării cuprinsului ofertelor ferme de locuri de muncă în străinătate pentru încheierea contractelor individuale de muncă, al stabilirii unor elemente noi, referitoare la condiţiile de cazare, costurile de transport şi condiţiile de acordare a indemnizaţiei pentru asigurarea hranei zilnice.

Deputatul PMP Petru Movilă consideră că legea va aduce un plus uriaș pentru muncitorii români

Conform declaraţiilor făcute de deputatul PMP, Petru Movilă, legea reprezintă un plus uriaș pentru muncitorii români care aleg să lucreze în străinătate. Acesta a declarat, pentru BZI.RO, faptul că modificările din lege vor permite realizarea unor negocieri ce fac referire la condiţiile de cazare, acordarea unei indemnizaţii pentru hrana zilnică, dar şi decontarea cheltuielilor de transport dus-întors.

În altă ordine de idei, legea prevede acordarea salariului minim pe economie din ţara respectivă dar şi încheierea unei asigurări de sănătate:

” O veste foarte bună pentru românii care lucrează în străinătate: astăzi a fost promulgată legea prin care s-au introdus noi modificări legislative de protecţie a celor care aleg să muncească în afara graniţelor. Legea, care îmi poartă şi mie semnătura de iniţiator, prevede clarificări în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată cu caracter sezonier, ofertele ferme de locuri de muncă în străinătate pentru încheierea contractelor individuale de muncă, la stabilirea unor elemente noi privind condiţiile de cazare, costurile de transport şi condiţiile de acordare a indemnizaţiei pentru asigurarea hranei zilnice.

Cele mai importante prevederi sunt cele referitoare la negocierea cu angajatorii străini a condiţiilor de cazare, la acordarea unei indemnizaţii pentru hrană zilnică, decontarea cheltuielilor de transport dus-întors către domiciliul din România, încheierea unor asigurări de sănătate şi acordarea, în mod obligatoriu, a salariului minim pe economie din ţara respectivă.” a menționat deputatul PMP, Petru Movilă.

Adauga un comentariu