Actualitate

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Modificările la prețurile din energie au fost adoptate. Consumatorii casnici trebuie protejați”​ (P)

Publicat: 26 nov. 2022
Deputatul PSD Marius Ostaficiuc Modificările la prețurile din energie au fost adoptate. Consumatorii casnici trebuie protejați P
Deputat PSD Marius Ostaficiuc

Camera Deputaților a avizat pozitiv, în calitate de cameră decizională, noile modificări privind ordonanța din energie, ordonanță care stabilește prețurile plafonate ce vor fi plătite de persoanele fizice și juridice începând cu ianuarie 2023. Decizia luată la inițiativa PSD a fost adoptată de deputați cu largă majoritate de voturi. Măsura va duce la o reducere a facturilor pentru clienții care se încadrează într-un consum mediu lunar, conform deputatului PSD Marius Ostaficiuc. Acesta a arătat că noile prețuri plafonate va conduce și la un consum mai responsabil de energie.

”Este o măsură care vine în sprijinul unei largi categorii a populației. Într-o perioadă în care ne confruntăm cu prețuri mari, decizia privind plafonarea prețurilor la energie a fost una de bun augur. PSD a arătat de la bun început că acesta este cel mai bun lucru pentru ca populația să nu resimtă​ aceste majorări”, a menționat deputatul PSD Marius Ostaficiuc.​

De anul viitor, prețurile vor ajunge la un maxim de 0,68 lei pe kilowatt pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2022 de către clienții casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în 2021 este cuprins între 0 și 100 kilowatti și care cuprinde și clienții care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale pentru efectuarea tratamentelor, dar și cei care au în întreținere cel puțin 3 copii ce urmează o formă de învățământ. Un alt plafon este cel de maxim de 0,80 lei pe kilowatt pentru un consum realizat în aceeași perioadă pentru cei care au avut un consum în 2021 între 100,01 și 300 kilowatti pentru consumul lunar de maxim 255 kilowatti. Prețul va fi plafonat la 1 leu pe kilowatt și pentru categoriile de consumatori care se încadrează în persoane juridice până la 85 la sută din consumul lunar.

”Proiectul a inclus și o serie de amendamente prin care furnizorii nu vor mai avea dreptul să trimită oferte tip cu prețuri peste plafoanele stabilite. Este o decizie menită să îi protejeze pe consumatori de furnizorii care caută să speculeze orice chichiță legislativă”, a mai adăugat deputatul social democrat de la Iași.
Comments are closed.

Adauga un comentariu