Local

Deputatul Varujan Vosganian își bate joc de ieșeni și vrea să tragă țeapă Primăriei. Parlamentarul refuză să își plătească datoriile pentru imobilul pe care-l ocupă în Piața Unirii

Publicat: 13 aug. 2020
Datoriile de peste 4.000 de lei, acumulate pentru imobilul din Piața Unirii, au făcut ca deputatul ALDE Varujan Vosganian să fie dat în judecată de Primăria Iași
Deputatul Varujan Vosganian a fost dat în judecată de Primăria Iași pentru că nu și-a plătit datoriile pentru imobilul din Piața Unirii

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a ajuns rău-platnic la Primăria Iași. Parlamentarul cu șase mandate în spate a devenit dator vândut pentru imobilul ultracentral din Piața Unirii, pe care-l ocupă de ani buni. Societatea Termo-Service SA, cea care administrează imobilele din oraș, l-a dat în judecată pe Varujan Vosganian pentru recuperarea debitelor restante. Vosganian a lăsat datorii și pe spațiul de partid din Piața Unirii

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a intrat pe lista rușinii celor care nu-și plătesc datoriile către statul român. Parlamentarul a fost dat în judecată de o instituție de la Primăria Iași pentru datoriile acumulate la spațiul din Piața Unirii, nr.6. Practic, parlamentarul cu șase mandate în spate a devenit dator vândut pentru imobilul ultracentral din Piața Unirii pe care-l ocupă de ani buni. Societatea Termo-Service SA, cea care administrează imobilele din oraș, l-a dat în judecată pe Varujan Vosganian pentru recuperarea debitelor restante. Mai mult, Varujan Vosganian, președinte al organizației județene ALDE Iași, a lăsat datorii și pe spațiul de partid din Piața Unirii.

Deputatul Varujan Vosganian, pe lista rău-platnicilor la Primăria Iași. A fost dat în judecată pentru neplată

Deputatul Varujan Vosganian a fost acționat în judecată de Primăria Iași. Astfel, societatea Termo- Service SA a decshis o acțiune la Judecătoria Iași împotriva parlamentarului pentru recuperarea datoriei. Dosarul 16728/245/2020 a fost depus luna trecută la instanță. Termo- Service SA cere de la Varujan Vosganian plata a 1.671 lei ca debit principal facturi neachitate. La această sumă, se mai adaugă alți 2.180 lei penalități de întârziere și încă 355 lei reprezentând spații și convenții. Concret, Vosganian a acumulat o datorie pe cabinetul parlamentar de 4.206 lei către societatea subordonată la Primăria Iași. Deși primește bani de la camera Deputaților pentru spațiul de la cabinetul parlamentar, Vosganian nu și-a onorat obligațiile financiare.

Varujan Vosganian nu a plătit nici datoriile partidului către Primăria Iași

Varujan Vosganian a încasat în luna mai 2020 peste 16 mii lei de la Camera Deputaților pentru întreținerea cabinetului parlamentar. Culmea, deputatul ALDE pare că nu vrea să plătească onorariile către Primăria Iași din moment ce a fost dat în judecată. Mai mult, Vosganian nu a achitat nici măcar datoriile acumulate de filiala ALDE pentru spațiul din Piața Unirii. În acest caz, Termo- Service SA are de recuperat 1.038 lei. Contractul a fost încheiat pe filiala Partidul Conservator Iași, proprietarul inițial al spațiului, și nu a mai fost schimbat titularul. Vosganian pare că își însușește banii pe care îi ia pe cabinetul parlamentar pentru întreținerea spațiului de nu își achită obligațiile de plată pentru utilități și nu numai.

Activitate parlamentară zero pentru fostul ministru al Finanțelor. Vosganian neagă datoria

Varujan Vosganian nu are probleme doar cu Primăria Iași. Acesta a avut un mandat extrem de slab în Parlamentul României, intervențiile sale pentru județul Iași fiind total absente. Fostul ministru a ajuns în grupul PSD în speranța că își va putea asigura viitorul politic la alegerile parlamentare viitoare. Întrebat de datoria pentru care a fost acționat în judecată, deputatul a susținut că nu știe nimic de nicio datorie.

„Este vorba de o datorie mai veche de la Partidul Conservator pe spațiul în cauză. De altceva eu nu știu, dar o să verific”, a susținut deputatul Varujan Vosganian.

Avere acumulată în mandatele din Parlamentul României pentru deputatul de Iași

Deputatul din Iași a acumulat o avere destul de consistentă de pe urma activității de parlamentar. Acesta deține un teren în localitatea Voluntari din județul Ilfov din anul 2005. Deputatul deține și o casă în Voluntari din anul 2007, în suprafață de 208 metri pătrați, locuința fiind trecută pe soție. Deputatul mai are o casă în județul Prahova, dobândită în anul 2000, în suprafață de 80 metri pătrați, trecută pe numele soției sale. Acesta și-a trecut în declarația de avere un autoturism Mercedes C220 fabricat în anul 2018. Din indemnizația de la Camera Deputaților, fostul ministru al Finanțelor a obținut anul trecut 142 mii lei. De la Uniunea Armenilor a luat 92 mii lei, iar de la Uniunea Scriitorilor a ridicat 44.400 lei. Alți 75.460 lei i-a ridicat de la Universitatea Națională de Muzică, unde este conferențiar universitar.

Comentarii
  • CONFISCAȚI SPAȚIUL DEȚINUT DE VARUJAN VOSGANIAN, PUNEȚI-L SA PLĂTEASCĂ BIRURI GRELE PENTRU PERIOADA CÂT A FOST UTILIZAT FĂRĂ NICI UN BENEFICIU PENTRU IEȘENI, IAR PE VARU JAN TRIMITETI-L IN ARMENIA SA MIORLE PE-ACOLO IN FOLOSUL COMUNITĂȚII !

  • Si ne mai intrebam de ce Moldova nu are Autostrada, pai nu este sustinuta la Bucuresti, cine sa se zbata pentru Moldoveni? Vosganian nascut in Craiova? Camelia Gavrila care a votat impotriva Autostrazii Moldovei? Costel Alexe din Adjud?

  • Baa vosganian a fugit Abalas la alt partod si a lasat Alde cu datorii? Las ca ai bani, daca nu vorbeste de o alianta cu ProRomania!

  • vosganian nu plateste datoriile pt,ca trebuie sa-si indeplineasca datoriile fata de amanta de amanta.i-a cumparat prtament ,mobila ,curateni tot tacamul in zona cug iasi

Adauga un comentariu