Eveniment-Social

Deschidere laborator de biologie moleculară special amenajat pentru testarea probelor în vederea detectării SARS CoV-2, la Iași – FOTO / VIDEO

Publicat: 03 apr. 2020

Astăzi 3 aprilie 2020, la Centrul de Cercetare și Medicină Experimentală al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iași (CEMEX – str. Mihail Kogălniceanu nr. 9 – 13) se deschide laboratorul de biologie moleculară special amenajat pentru testarea probelor în vederea detectării SARS CoV-2. La eveniment sunt invitati: prof. univ. dr. Carmen Dorobăț – managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași și conf. univ. Rr. Lucian Indrei – directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) IAȘI. Acesta este deschis pentru a începe testarea probelor, la CEMEX, în vederea detectării noului coronavirus, în laboratorul de biologie moleculară special amenajat.

Aici sunt instalate două aparate de tip Real-Time PCR.

De asemenea, tot aici se găsește și un extractor automat de acizi nucleici virali prin intermediul căruia se va asigura acuratețea detecției dar și eficiența prelucrării probelor. Vorbim și de achiziționarea a 20.000 de teste Real-Time PCR și kituri de extracție ADN/ARN. Laboratorul, unde vor lucra sase specialiști, este la standard BSL3 (Biosafety Level 3), ceea ce asigură în primul rând protecția optimă a personalului implicat dar și calitatea diagnosticele. Aici vor putea fi realizate între 300 și 500 de teste pentru depistarea COVID-19 în fiecare zi.
Adauga un comentariu