Eveniment-Social

Deschiderea oficială a activităților de pregătire comună între jandarmii ieșeni și carabinierii moldoveni – FOTO

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deschiderea oficială a activităților de pregătire comună între jandarmii ieșeni și carabinierii moldoveni - FOTO
Aceste activități de instruire se vor derula, la Iași, în perioada 20-23 septembrie 2021

Luni, 20 septembrie 2021, ora 11.00, are loc deschiderea oficială a programului de pregătire la care participă efective din Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași și Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova, în cadrul proiectului ”Creșterea capacității de pregătire și intervenție a personalului implicat în asigurarea și restabilirea ordinii publice, precum și în prevenirea și combaterea actelor de terorism ” 2SOFT/4.3/15, finanțat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (E.N.I.).

Aceste activități de instruire se vor derula, la Iași, în perioada 20-23 septembrie 2021.

Deschiderea oficială va avea loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, situat pe Bulevardul Poitiers nr. 18-22, din municipiul Iași.

„Am participat astăzi la deschiderea programului de pregătire derulat în comun de Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași și Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova.
Acțiunea este parte a proiectului ”Creșterea capacității de pregătire și intervenție a personalului implicat în asigurarea și restabilirea ordinii publice, precum și în prevenirea și combaterea actelor de terorism ” 2SOFT/4.3/15, finanțat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.
În aceste zile, la Iași, sunt prezenți 32 de carabinieri din Republica Moldova.
Proiectul urmărește standardizarea și îmbunătățirea pregătirii personalului structurilor partenere, în vederea desfășurării misiunilor specifice, de asigurare a ordinii publice, precum și creșterea capacității de intervenție și se va finaliza prin întocmirea unui ghid de bune practici, utilizat mai apoi în activitatea celor două instituții”, a transmis prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.
Adauga un comentariu