Prima pagină » Actualitate » Descinderi cu mascații la hoții de curent. Zeci de locuințe au fost racordate ilegal la rețeaua electrică în Dâmboviţa
Descinderi cu mascații la hoții de curent. Zeci de locuințe au fost racordate ilegal la rețeaua electrică în Dâmboviţa

Descinderi cu mascații la hoții de curent. Zeci de locuințe au fost racordate ilegal la rețeaua electrică în Dâmboviţa

18 mai 2024, 13:40, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Autoritățile au descins la 28 de locuințe, dintr-o comună din județul Dâmbovița, care erau racordate ilegal la rețeaua de electricitate. În total au fost date amenzi în valoare de 65.000 de lei.

În comuna Bălteni din județul Dâmbovița au fost efectuate descinderi cu polițiști, jandarmi, inspectori de la Garda de Mediu și mascați la 28 de imobile racordate ilegal la rețeaua electrică. Au fost acordate amenzi în valoare totală de 65.000 de lei. Acțiunea a avut loc astăzi și a fost coordonată de Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

La această operațiune au participat și echipe de la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice, controalele vizând evaziunea fiscală și incendierea de deșeuri. În urma verificărilor, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a constatat că 28 de imobile din Bălteni erau racordate la rețeaua publică de energie electrică prin instalații clandestine sau prin ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice. Toate aceste imobile au fost deconectate de la rețea.

Polițiștii au întocmit 28 de dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

„În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului. De asemenea, din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că 28 de imobile de pe raza localităţii Bălteni ar fi fost racordate la reţeaua publică de energie electrică prin utilizarea de instalaţii clandestine sau prin ocolirea echipamentelor de măsurate a energiei electrice. Imobilele au fost debranşate de la reţeaua publică de energie electrică”, a transmis IPJ Dâmboviţa, potrivit dbonline.ro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *