Cancan ultimă oră

Descoperire epocală realizată de arhelogi în Ierusalim. Pilat nu ar fi fost un personaj ‘negru’

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperire epocală realizată de arhelogi în Ierusalim. Pilat nu ar fi fost un personaj negru

Descoperire epocală realizată de arhelogi în Ierusalim. În urmă a mai multor cercetări, arhelogii au descoperit o stradă antică. Nu se ştia de existenţa ei. Din primele informaţii se pare că cel care a construit-o a fot Pilat din Pont. Acesta a rămas în conştiinţa istoriei ca fiind cel care l-a crucificat pe Iisus.
Strada ar avea 600 de metri şi făcea legătura între bazinul Siloam, un loc de oprire pentru pelerini şi Muntele Templului, cel mai sfânt loc din Ierusalim. Strada era intens circulată de pelerinii care veneau să se roage la Templu.

Pilat din Pont rămâne totuşi un mister. Descoperirile referitoare la personalitatea şi existenţa lui sunt extrem de reduse. Totuşi, această descoperire face puţin lumina cu privire la personalitatea acestuia. Conform unui articol publicat în presa de specialitate, această descoperire releva faptul că Pilat nu ar fi fost preocupat doar de propriul interes. Construcţia străzii ar indica faptul că Pilat nu ar fi fost indiferent faţă de supuşi.

Descoperire epocală realizată de arhelogi în Ierusalim/ Deşi arhelogii ştiau de existenţa străzii încă din secolul XIX, nu ştiau cu exactitate vechimea acesteia. Biblia şi alte izvoare antice îl prezintă pe Pilat din Pont un exemplu negativ. Guvernatorul roman intrând în istorie ca fiind cel care a poruncit uciderea lui Iisus. În altă ordine de idei, tot izvoarele religioase îl prezintă pe Pilat ca fiind omul care a încălcat în repetate rânduri ordinea religioasă, luând bani din trezoreria sacră penrtu a construi un apeduct. Faptul că a construit o stradă care făcea legătura între bazinul Siloam şi Muntele Templului indică faptul că Pilat poate nu era atât de corupt pe cât arată izvoarele istorice şi religioase, susţin acum istoricii.

Adauga un comentariu