Coronavirus

Descoperire incredibilă a medicilor. Pe unde intră, de fapt, virusul în corp

Publicat: 02 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperire incredibilă a medicilor. Pe unde intră de fapt virusul în corp
coronavirus-noua-descoperire

Coronavirusul este un virus nou căruia medicii nu i-au dat încă de cap. Astfel, după mai multe cercetări despre modul în care coronavirusul intră în corp, medicii olandezi au emis o nouă ipoteză.

Coronavirusul utilizează probabil două tipuri de celule specifice din interiorul nasului pentru a intra în corpul uman, au declarat joi cercetătorii olandezi de la Groningen

Medicii au descoperit că celulele mucusului și cilii celulari din nas conțin o mare parte din ARN-ul mesager pe care virusul îl folosește pentru a se răspândi rapid în organism. Astfel, materialul erdiatar stimulează producerea de proteine specifice pe care coronavirusul le folosește pentru a ataca celule umane.

„Este pentru prima dată când aceste celule specifice din nas sunt asociate cu virusul care provoacă Covid-19”, a explicat biologul Martijn Nawijn și specialistul pulmonar Maarten van den Berge.

„Amplasarea lor pe suprafața interiorului nasului le face foarte accesibile virusului”, adaugă ei. Cercetătorii și-au publicat rezultatele în revista științifică „Nature Medicine”. Ei speră că aceste noi cunoștințe pot fi utilizate pentru a dezvolta tratamente care pot reduce transmiterea virusului, potrivit Rador.

Câte zile trebuie să stea în izolare, de fapt, un pacient bolnav de coronavirus

Cercetătorii americani arată cu degetul legea carantinei de la noi din țară. Dacă în România se stă în izolare timp de 14 zile, în SUA, perioada de izolare este de doar 10 zile.

Specialiștii din domeniul medical au concluzionat că este bine ca perioada de izolare să fie mai scurtă în cazul pacienților care fac forme uşoare ale bolii; la fel și pentru persoanele asimptomatice. De asemenea, după ce ei au ieșit din această perioadă de izolare, nu mai au nevoie de un alt test de coronavirus, pentru a arăta dacă pacientul este pozitiv sau negativ.

Americanii consideră că trebuie să stea o lungă perioadă în izolare doar acele persoane care au avut forme grave ale bolii. Acești bolnavi pot ieși din izolare după 20 de zile. Ei nu vor mai putea transmite virusul. În plus, o persoană infectată cu noul coronavirus poate ieşi din izolare pentru a-şi relua viaţa normală imediat ce simptomele Covid-19 dispar.

Ba, mai mult, s-a constatat că 88% dintre cei care erau grav bolnavi nu mai prezentau risc contagios după doar 10 zile de izolare!

Adauga un comentariu