Culinar

Desert italian de post – Panforte

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Desert italian de post - Panforte

Panforte este un desert tradiţional italian, care conţine o multitudine de fructe şi nuci. Este foarte dens şi foarte săţios, aşa că este o gustare ideală când te simţi lipsit de energie. În plus, este de post!

Ingrediente:

400 g făină
250 g migdale prăjite
250 g alune de pădure prăjite
70 g smochine uscate
150 g zahăr pudră
75 g miere
200 ml apă rece
coajă de portocală
scorţişoară
nucşoară
cuişoare
1 praf de sare

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu sarea, cu scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara, după gust. Adaugi migdalele, alunele de pădure, smochinele mărunţite şi coajă de portocală, după gust.

Pui mierea şi zahărul într-o cratiţă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi torni apa şi amesteci până începe să fiarbă. Torni siropul peste făină după ce s-a răcorit puţin şi omogenizezi toate ingredientele. Pui compoziţia obţinută într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor, la foc mic, 35-40 de minute. Laşi prăjitura la răcit înainte să o serveşti.

Adauga un comentariu