Economic Local

Designerul de modă preferat de Casa Regală din Olanda, prezent la Festivalul Lavandei din Iași. Sute de persoane au cumpărat deja bilete. „Avem planuri mari cu acest eveniment” – FOTO

Publicat: 05 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Designerul de modă preferat de Casa Regală din Olanda prezent la Festivalul Lavandei din Iași. Sute de persoane au cumpărat deja bilete. Avem planuri mari cu acest eveniment - FOTO
Eveniment cu tradiție în câmpul cu lavandă din Movileni, Iași

Addy Van Den Krommenacker, designerul de modă preferat de Casa Regală din Olanda, va fi prezent la Festivalul Lavandei, din comuna Movileni, Iași. Monica Balla, organizatoarea evenimentului, susține că a doua ediție este una specială și datorită invitaților. Până în prezent s-au vândut sute de bilete, însă mai sunt disponibile pentru cei care vor să participe

Ediția a doua a Festivalului Lavandei, organizat de producătorul de lavandă Monica Balla, va fi una specială. Potrivit acesteia, ce are 6 hectare cu lavandă în comuna Movileni, lângă Delta Moldovei, la eveniment va fi prezent Addy Van Den Krommenacker, designerul de modă preferat de Casa Regală din Olanda.

„Evenimentul este mai complex față de cel de anul trecut, când am avut prima ediție. Anul acesta vom avea o prezentare de modă, vineri, în prima zi de festival. Va veni un designer de modă cunoscut, preferatul Casei Regale din Olanda. Va fi o prezentare de rochii de seară, ținute tradiționale. Tot vineri vor cânta la eveniment 60 de copii din Iași”, susține Monica Balla, organizatorul evenimentului și producător de lavandă din Iași, care deține terenul din Movileni, unde se va desfășura festivalul.

Povestea acesteia a fost prezentată în edițiile BZI anterioare.

Designerul de modă preferat de Casa Regală din Olanda va fi prezent la Festivalul Lavandei

Pe lângă prezentarea de modă a designerului cunoscut în lume vor fi prezenți și cântăreți de muzică populară, dar și o orchestră care va cânta live. Vibe-ul petrecerilor în natură, cu muzică live, va fi adus la sat. Duminică, în cadrul Lavanda Aura Festival vor cânta studenţii de la Conservator.

„Sâmbătă e seara de muzică populară și duminică e seara de operă. Va cânta o orchestră live, în lavandă. Vor și producători de la Asociația producătorilor locali din Iași, cu produse pe bază de lavandă, de patiserie, din carne, din fructe și legume. Noi avem planuri mari cu acest eveniment pentru că vrem să devină unul cu tradiție. Din păcate, timpul nu ne ajunge pentru a organiza ceea ce ne-am propus. Dar vor mai fi și alte ediții, pentru că vrem ca acest eveniment să fie cât mai cunoscut. Sperăm să țină vremea cu noi în acest weekend. Am vândut deja câteva sute de bilete, dar mai avem disponibile. Acestea pot fi achiziționate de pe ia.bilet.ro și costă 35 de lei, un bilet”, susține fondatorul Aura Essential Lavanda.

Un festival dedicat lavandei a fost organizat la Sinești, în apropiere de Iași.

Ieșenii pot să consume produse tradiționale la evenimentul din câmpul cu lavandă

Proprietarii terenului cu lavandă din comuna Movileni au amenajat un spațiu special unde vizitatorii pot să se așeze, să facă poze sau să urmărească spectacolul organizat în acest an, scena fiind amplasată în mijlocul plantației. De asemenea, la eveniment vor participa producătorii locali din Iași cu produse atestate tradițional. Acestea sunt produse de panificație, cum este pâinea cu maia, sau din carne, cum este pastrama tradițională, dar și cârnații tradiționali și costița afumată, fructe și legume de sezon sau produse din acestea.

Astfel, cei care vor participa la eveniment pot să se relaxeze, urmărind spectacole, cum este cel prezentat de designerul de modă preferat de Casa Regală din Olanda.

Adauga un comentariu