Actualitate

Despăgubire de 6 milioane euro cerută de familia Raisei, fetița omorâtă pe trecerea de pietoni din București

Publicat: 19 ian. 2022
Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, a precizat că s-au solicitat despăgubiri din plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei din 13 ianuarie 2022

Despăgubiri record cerute de familiile fetelor, Raisa şi Marina, care au fost lovite pe trecerea de pietoni de un poliţist în Capitală. Avocatul Adrian Cuculis vine cu detalii exclusive din acest caz.

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, a precizat că s-au solicitat despăgubiri din plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei din 13 ianuarie 2022.

Mai mult, familia Marinei, fetița care a fost grav rănită în urma accidentului produs de un poliţist în Capitală, solicită despăgubiri de 1 milion de euro.

„În primul rând să stabilim ceea ce se întâmplă cu acestă sumă de 6 milioane de euro. De ce a fost solicitată pentru că este vorba despre pragul maximal în cazul despăgubirii pe care o poate suporta o asigurare RCA. În dosarul cauzei nu există nici asigurarea mașinii, nici talonul mașinii şi nici faptul că polițistul ar fi avut sau nu ar fi avut permis de Marea Britanie, lucru care mă îngrijorează în momentul acesta. Cert este că dacă asigurătorul va fi obligat să plătească suma respectivă să vedem ca nu cumva să nu fie chiar asigurătorul care acum este în faliment.

Cert este că vor fi mai multe răspunderi civile. Vorbim despre maşina polițistului care are un RCA, vorbim despre Administraţia Străzilor Municipiului Bucureşti şi, în opinia mea, trebuie să răspundă şi Direcția Generală a Poliţiei Române pentru că se afla în subordine acest poliţist care conducea o autospecială a Poliţiei. Mai mult, polițistul nu are trecut salariul în declarația de avere. (…) „, a spus Adrian Cuculis, avocatul familie Raisei, subliniind că așteaptă multe date referitoare la expertiza mașinii condusă de poliţist, expertiză care nu a fost încă solicitată de procuror.

Tatăl victimei cere să se facă dreptate

Agentul de poliție care a omorât-o pe Raisa Nicoleta este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Îngenuncheat de durere, tatăl Raisei Nicoleta dorește ca fiicei sale să i se facă dreptate, cu orice preț. În acest sens, el cere ca responsabilul cu moartea fiicei sale să plătească pentru fapta sa.

„Eu sper că autoritățile o să-și facă treaba și datoria, pentru că totuși e un copil de 11 ani care nu ar fi trebuit să plece așa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toți trebuie să ne gândim că trăim în România. Și trăind în România s-ar putea ca totul să fie mușamalizat, toți să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e”, a declarat tatăl îndurerat.

Tatăl victimei nu este singura persoană care își dorește dreptate în acest caz: recent, un bărbat a făcut un apel amenințător la 112, în care cerea pedepsirea responsabilului.
Comentarii
  • Bai hapsanilor,deci banii sunt importanți vreți sa va îmbogățiți pe sufletul copilului.Sper sa nu obțineți nici măcar un ban.

Adauga un comentariu