BZI LIVE

LIVE VIDEO – Despre cea mai nouă trupă de teatru din Iaşi, în Platoul BZI LIVE, cu actorul şi regizorul Ion Sapdaru – FOTO

Publicat: 12 oct. 2021

Miercuri, 13 octombrie 2021, de la ora 15.00, în Studioul BZI LIVE va veni actorul şi regizorul Ion Sapdaru. Alături de invitatul moderatorului Valentin Huțanu se va discuta despre cea mai nouă trupă de teatru din Iaşi.

„Trupă” este o nouă companie de teatru studenţesc a Universității ”Petre Andrei” din Iași, al cărei coordonator este actorul și regizorul Ion Sapdaru. Singurele condiții de accedere în trupă sunt talentul și dragostea pentru teatru. Orice student din Iași, indiferent de universitatea la care învață, poate participa la selecție.

Pentru înscrieri, completați formularul pe care îl găsiți aici: www.upa.ro/hai-la-upa-sa-facem-trupa/
Fără taxă, doar ?????? de calitate pentru întregul centru universitar Iași! Înscrierile de pot face până pe 12 octombrie 2021.

Compania de teatru studențesc a Universității „Petre Andrei” din Iași

Începând cu anul universitar 2021/2022, UPA din Iași va avea o companie de teatru studențesc, proiect coordonat de actorul și regizorul Ion Sapdaru.
Din compania TRUPA vor putea face studenți din toate universitățile ieșene.
Condiții de accedere în TRUPĂ: talentul și dragostea pentru teatru.
Selecția va avea lor pe data de 15 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, la sediul UPA din Iași, din str. Bălușescu nr. 2, Iași
Hai la UPA să facem TRUPA!

Cine este Ion Sapdaru

Ion Sapdaru (n. 4 august 1961, Doroțcaia, raionul Dubăsari, RSS Moldoveneasca, URSS) este un actor de scenă, film, radio, televiziune şi voce, regizor de teatru şi scenarist român, laureat al Premiilor Gopo pentru cel mai bun actor de film din 2006.

Biografie

A absolvit facultatea de teatru din Chi?inau în 1983 ?i facultatea de film VGIK din Moscova în 1989, Are un masterat în regie la clasa profesorului Ion Ungureanu, 1990. Activează la Teatrul Naţional din Iaşi (actor şi regizor) şi la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani (regizor). A fost asistent la Facultatea de teatru G. Enescu, Iaşi (1990-1992, 1994-1997).

Piese de teatru

Despărţitorul , Zgomotarul , Freelancer Story , Omul cu cinci pisici , Natură moartă cu nepot obez, Hollywood Mirage ,

Premii, recunoaştere

La prima gală de decernare a Premiilor Gopo[2] din primăvara anului 2007, Sapdaru a fost recompensat cu Gopo pentru cel mai bun actor pentru rolul personajului profesorul de liceu Tiberiu Mănescu din filmul A fost sau n-a fost?, regia Corneliu Porumboiu.

Premiul Gopo, cel mai bun actor în rol principal – 2007[3]
Premiul pentru cel ai bun actor , Paris IMDB
Premiul pentru cel mai bun actor , Cotbus IMDB
Premiul pentru cel mai bun actor , Italia IMDB
Premiul Uniter pentru cea mai bună piesă – 2009 /neacordat/
Premiul pentru cel mai bun actor – Tallinn , 2016 IMDB

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu