BZI LIVE

LIVE VIDEO – Despre secretul reușitei de 10 la examenul de Bacalaureat 2020, doar în Platoul BZI LIVE! Invitați aparte sunt: Mihaela Coroabă, singurul absolvent cu media maximă la examenul de maturitate, din afara orașului Iași, și prof. ing. Vasile Cătărau, dascăl al elevei respectiv manager al Liceului Tehnologic Haralamb Vasiliu din orașul Podu Iloaiei – FOTO

Publicat: 07 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 8 iulie 2020, începând cu ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programată o ediție despre secretul reușitei de 10 la examenul de Bacalaureat 2020! Invitați aparte sunt: Mihaela Coroabă, singurul absolvent cu media maximă la examenul de maturitate, din afara orașului Iași, și prof. ing. Vasile Cătărau, dascăl al elevei respectiv manager al Liceului Tehnologic Haralamb Vasiliu din orașul Podu Iloaiei. Astfel, în cadrul acestei producții media se va scoate în prim-plan performanţa în Educație, munca și eforturile din spatele acesteia, rolul profesorilor, dorința de a arăta că poți fi cel mai bun sau pasiune și sacrificiu.

Mihaela Coroabă: „Nu am crezut niciodată că voi avea media 10 în acest examen. Era ca un vis îndepărtat ce s-a materializat peste noapte…”

Legat de reușita sa, Mihaela Coroabă a mărturisit lucruri speciale. „Am ales acest liceu datorită diferitelor avantaje, precum profilul, profesorii și, mai ales, datorită familiei care m-a sprijinit pe tot parcursul meu educațional. Profilul – servicii – a constat în patru ani de pregătire tehnică pentru a deveni Tehnician în Activități Economice. Profesorii pe care i-am întâlnit atât pe discipline STEM, cât și pe discipline tehnice au avut o mare influență în dezvolaterea persoanei care sunt astăzi. Chiar dacă unele discipline nu le-am studiat în fiecare an – Chimia, Fizică și Biologia – m-au făcut să îndrăgesc orele de pregătire pentru concursuri, orele de clasă și emoția pe care am trăit-o înainte de aflarea rezultatelor. O emoție, pot spune, asemănătoare cu cea dinainte de aflarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.

Față de promotorii experiențelor care mi-au trasat traiectoria în viață sau care au inițiat sau definitivat personalitatea, uneori convulsivă, am astăzi doar gânduri de cinste și onoare. Astfel, profesorii care m-au încurajat să particip la concursuri și olimpiade școlare, care m-au ajutat enorm în pregătirea pentru examenul de bacalaureat, sunt persoanele de care îmi voi aminti cu drag. Pot spune că acești patru ani de liceu s-au terminat cu un rezultat extraordinar atât pentru mine, cât și pentru familia mea. Nu am crezut niciodată că voi avea media 10 în acest examen. Era ca un vis îndepărtat ce s-a materializat peste noapte. Laudele pentru profesorii care m-au pregătit, în ciuda acestor situații speciale, sunt infinite.

Am fost o generație specială. O generație a mundanului însetat de absolutul cunoașterii. O generație ce și-a sacrificat ultimele momente împreună datorită unui eveniment nefericit. Și, tocmai de aceea, această generație este deosebită, iar eu mă bucur enorm că am făcut parte din ea, că am făcut parte din acest liceu și că am ajutat la construirea renumelui acestuia. Aș dori să le mulțumesc profesorilor ce m-au purtat pe drumul cunoașterii încă din clasa a IX-a, ce m-au înțeles și și-au dedicat timpul pregătirii mele și a colegilor mei: domna profesor de Limba și Literatura Română Rășcanu Ines Diana, doamna profesor de Matematică Ciobanu Viorica Brândușa, doamna profesor de Geografie Ciobanu Elena”, a spus absolventă de 10 pe linie.

Prof. ing. Vasile Cătărau: „Despre Mihaela Coroabă se pot spune foarte multe lucruri frumoase”

Pe de altă parte, prof. ing. Vasile Cătărau reliefează ce a reușit eleva sa la Bacalaureat dar și despre ce rol au profesorii și părinții în formarea unor asemenea tineri. „Despre Mihaela Coroabă se pot spune foarte multe lucruri frumoase. Da, a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, dar… Putem începe prin a spune că Mihaela e cea mai mică din cele patru fete, toate absolvente a liceului nostru. Mai putem menționa că vorbim despre o familie normală, cu părinți muncitori și foarte conștienți de rolul educației în formarea copiilor. Vorbim de patru fete istețe, frumoase la trup și suflet, foarte legate una de cealaltă și foarte concentrate pe performanță. Patru fete dedidcate studiului, dar și activităților extrașcolare. Mihaela, căci totuși ei îi dedicăm aceste rânduri, este unul din copiii frumoși din această promoție. S-a implicat, alături de colegii ei în proiectele școlii. A făcut parte în acești patru ani din echipă ce a coordonat una din firmele de exercițiu, s-a implicat în organizarea serbărilor și Balului Bobocilor.

A obținut numeroase premii județene și naționale la concursurile și olimpiadele școlare. Statutul de elev de nota 10 ne-a întors cu gândul la tot ce însemnă acest copil frumos pentru cei care o cunosc. De aceea, următoarele cuvinte sunt pentru Mihaela:

Eşti mândria profesorilor. Dragă Mihaela, tu eşti mândria fiecărui profesor, inclusiv a mea. Ai dat dovadă zilnic de seriozitate, de bun simţ, pregătire intensă şi zilnică. Pe tine ne-am bazat la lecţiile deschise sau la inspecţii. Știam cu toții că eşti dispusă să înveţi tot ce ţi se spune, fiindcă îți va fi de folos. Fiecare profesor îşi doreşte cât mai mulţi elevi că tine într-o sală de clasă. Pentru că asta înseamnă împlinire profesională pentru acel profesor. Cu cât sunt mai mulţi ca tine, cu atât creşte satisfacţia unui profesor că munca sa dă rezultate şi îi este apreciată. Eşti bucuria părinţilor. Pe de altă parte, părinţii tăi sunt mândri să aibă un copil ca tine, harnic, silitor, cuminte, ascultător, cu mult bun simţ. E o mare mulţumire pentru părinte să vină la şedinţa cu părinţii şi diriginta să îi laude copilul. Niciun părinte nu-şi doreşte să audă cuvinte critice despre copilul său. Dar cu un copil ca tine, fiecare cuvânt de laudă auzit îl unge la suflet. Simte că a reuşit în educarea ta. Că are un copil model.

Mândrie personală. Tu însăţi eşti mulţumită că toată lumea din jur e mândră de tine şi de rezultatele tale. Îţi dă un sentiment de utilitate şi simţi că ai pentru ce trăi. Un alt motiv să fii foarte încrezătoare în forţele tale. Ai o stimă de tine înaltă pentru că ştii că poţi să te descurci pe orice subiect şi la orice ţi-ai propus. Alteori eşti copleşit. Dacă ai greşit ceva, chiar şi cel mai mic lucru, te consumi, de parcă ar fi sfârşitul lumii. Își dorești să faci totul în mod perfect. Când nu ştii să spui >
Uneori eşti în competiţie cu alt coleg şi, evident, îţi doreşti să fii cea mai bună. Dacă un profesor îţi propune să te pregăteşti pentru vreo competiţie, nu spui niciodată „nu”, deşi simţi că nu ai suficient timp, că nu reuşeşti să te odihneşti. Comparativ cu alţi copii care se bucură de copilărie şi ies la joacă, pentru tine zilele de joacă sau cu timp liber sunt zile de lux Chiar şi în vacanţă ai teme de lucru, că nu cumva să îţi ieşi din mână”, arata profesorul Cătărau.

Părinţii şi şcoala te pregătesc pentru aplauze

De asemenea, dascălul continuă și arata că:” Părinţii obişnuiesc să îţi spună cuvinte de încurajare, să >, eventual şi bine plătită. Profesorii te laudă şi te răsplătesc cu note mari pentru efortul tău şi te dau drept exemplu în clasă. Pe această scenă, a vieţii de elev te simţi aplaudat. Și meriți din plin! Dar nici părinţii şi nici şcoala nu te pregătesc pentru ce va urma după ce termini școala. Succesele ce vor urmă ți le-ai pregătit singură, prin tot efortul de până acum. Eşti o persoană deşteaptă, creativă, cu mult potenţial. Ţi-a plăcut mereu să înveţi, aşa că poţi să-ţi dezvolţi şi alte laturi ale personalităţii tale.

Atenţia pentru detalii, răbdarea, tenacitatea şi o minte sclipitoare – sunt patru dintre atuurile care te-au propulsat în topul celor mai buni absolvenţi de liceu din acest an. Şi nu doar din judeţul Iași, ci şi din ţară, pentru că nu mulţi sunt absolvenţii care se pot lăuda cu 10 pe linie. Mihaela Coroabă este un copil frumos din Podu Iloaiei, un copil cu dorințe înalte, un copil conștiincios, care cu siguranță va reuși în viață.

Mihaela dovedește că și în liceele tehnologice se pot atinge performanțe înalte și se pot împlini vise. Conducerea Liceului Tehnologic Haralamb Vasiliu, reprezentată prin director profesor inginer Vasile Cătărau și director adjunct profesor Gabriela Truși, felicită familia Coroabă pentru performanța Mihaelei și mulțumește profesorilor care s-au implicat în formarea acestui copil minunat”, a conchis managerul de la Haralamb Vasiliu.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi

Adauga un comentariu