BZI LIVE

LIVE VIDEO – Despre violența asupra femeii ca fenomen social la „Dezbaterea Zilei” BZI LIVE, alături de şef lucrări dr. Mihaela Ivancia, USVIași – FOTO

Publicat: 01 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii

Vineri, 2 decembrie, la ora 13.00, este programată o nouă ediţie „Dezbaterea Zilei” din cadrul BZI LIVE, alături de şef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare (FIRAA) din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii (USVIași) ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Producţia media se va axa pe violenta asupra femeii că fenomen social.

Termenul de violență este unul foarte larg, deși în mod obișnuit este înțeles ca fiind forma elevată a denumirii bătăii, atunci când ne referim la violența asupra femeii capătă dimensiuni mult mai vaste.

Violența asupra femeii însumează toate formele de abuz: fizic, psihic, emoțional, economic, sexual, excluderea explicită sau implicită din decizia politică sau administrativă, exploatarea și alte forme mai rafinate de abuz.
De ce nu acceptă oamenii, indiferent de sex, să fie „conduși” de o femeie, dar în același timp consideră că în casă femeia duce greul gospodăriei?

Este una dintre întrebările care provoacă la discuții care cel mai adesea capătă o tentă misogină.
Una dintre tezele vehiculate de „bărbați puternici” din zona deciziei politice este aceea ca femeile nu au ce căuta în politică pentru că ei, bărbații, adesea negociază și iau decizii la un șpriț, la o vânătoare, la o discuție informală, locuri unde femeile nu au ce căuta, nu pot participa, nu sunt acceptate decât pentru a înfrumuseța spațiul în tăcere.

Chestiunea asta vine în contradicție cu principiile, morala și etica muncii, nimeni nu consumă substanțe derutante în timpul exercitării atribuțiilor profesionale. Cum ar fi ca un șofer de camion să conducă vehiculul băut, sau un medic să își opereze pacientul în timp ce mai soarbe câte un păhărel de alcool și glumește cu o jună voluptosă despre situația critică din africa australă?

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Comentarii
Adauga un comentariu