National

Destinația de vacanță preferată de tot mai mulți români. Iată cât costă un sejur

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Destinația de vacanță preferată de tot mai mulți români. Iată cât costă un sejur
Prețul pentru un pachet turistic în Cipru începe de la 433 de euro de persoană, pentru un sejur de șapte nopți.

Mulți vor să afle care este destinația de vacanță preferată de tot mai mulți români. În fruntea clasamentului se află Cipru, cunoscută drept insula cu 320 de zile de soare pe an. Iată cât costă un sejur aici.

Destinația de vacanță preferată de tot mai mulți români

Potrivit unui studiu realizat recent, destinația adorată de românii atunci când își planifică o vacanță este Cipru. Ciprul oferă turiștilor multiple oportunități și experiențe. Aici se regăsește Cavo Greco, un spectaculos parc natural protejat. Strategia autorităților din Cipru pentru a atrage cât mai mulți turiști este de a face insula accesibilă și ofertantă pe tot parcursul anului.

„Românii pot găsi cu ușurință ceea ce au nevoie pentru o vacanță uimitoare în Cipru. Pentru că insula este o destinație accesibilă pe tot parcursul anului, cea mai bună perioadă pentru plajă și soare este sezonul de vară, ce începe la jumătatea lunii aprilie și durează până la sfârșitul lunii noiembrie, iar pentru a explora latura istorică și insula în detaliu, perioada indicată este cea de iarnă, atunci când nu este cald, iar temperaturile sunt undeva la 16-18 grade Celsius.

Cele mai căutate activități de către români sunt cele legate de sporturi acvatice, croaziere, arii naturale protejate și relaxare la soare și la cele mai curate ape din Marea Mediterană, la cele 77 de plaje din Cipru. Turiștii pot experimenta și activități unice, cum ar fi cea oferită de MUSAN, o pădure subacvatică și în același timp, muzeu subacvatic de sculpturi.

Pentru drumeții, există trasee disponibile pe site-ul Ministerului de Turism și oamenii au posibilitatea de a merge în safari cu jeep-ul în ariile naturale. Și nu în ultimul rând, croazierele pe mare.”, a declarat pentru Adevărul Ivan Gorobets, ofițer de relații internaționale, vânzări și marketing al Ministerului de Turism din Cipru.

Cât costă un sejur în Cipru

Prețul pentru o mini croazieră pe mare începe de la 25 de euro, iar o altă experiență inedită constă în posibilitatea de a-ți culege și păstra propriile fructe, direct din livezile de portocali, lămâi și grapefruit, unii agricultori oferind această activitate cu prețuri începând de la 5 euro. Specialiștii ciprioți în turism recomandă, pentru o vacanță reușită, pe lângă 2-3 zile doar în hotel, și închirierea unei mașini pentru o zi sau două și explorarea insulei.

,,În Cipru se călătorește în siguranță și confortabil. Vizitați satele. E important de știut că Cipru nu este doar o vacanță la hotel, este o vacanță pe insulă.”, a mai declarat Ivan Gorobets.

Anul acesta, cursele aeriene încep cu 2 iunie și vor fi operate până la 2 septembrie. Potrivit directorului general al Join UP! România, Marius Surdu, zborurile vor fi disponibile din București, Cluj-Napoca și Iași, iar prețul pentru un pachet turistic începe de la 433 de euro de persoană, pentru un sejur de șapte nopți.

De anul acesta, se scumpesc și vacanțele în Grecia. Începând de la 1 martie 2024, Grecia a implementat o nouă taxă de cazare. Aceasta va fi în vigoare până la 1 octombrie 2024. Persoanele care optează pentru cazarea în apartamente sau hoteluri cu una sau două stele vor fi obligate să achite o taxă zilnică de 1,5 euro. De asemenea, cei care se cazează în hoteluri de trei stele vor fi supuși unei taxe zilnice de 3 euro. Pentru șederile în hoteluri de patru stele, va fi impus un supliment de 7 euro pe zi.

Pentru turiștii care aleg să se bucure de luxul hotelurilor de cinci stele, se va aplica o taxă zilnică de 10 euro. Introducerea acestor taxe noi va conduce la o dublare a bugetului Greciei pentru fondurile speciale destinate industriei turistice. Aceste taxe vor trebui achitate direct de către turiști în moneda locală.

Adauga un comentariu