Mozaic muzical

Destinul tragic al Silviei Chicos, vocea melodiei „La revedere, tabara draga”

Publicat: 08 iun. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Destinul tragic al Silviei Chicos vocea melodiei La revedere tabara draga
3

Multi romani, mai ales cei mai tineri, nu ar recunoastea dintr-o fotografie. Insa, cu siguranta, cei mai multi i-ar recunoaste vocea. Este vorba de Silvia Chicos, actrita cu voce de copil din anii ’50-’60, interpreta celebrului cantec “Noapte buna, copii!”, pe care il auzeati seara de seara la radio sau al altui cantec celebru „La revedere, tabara draga”.

Vezi si Street Art Muzical – Clasic VIP in parcurile bucurestene

Era supranumita „Mica mare actrita a Radioului”. Avea si alte cantece (majoritatea compuse de Titi Acs, pe versurile lui Octav Pancu-Iasi) pe care ascultatorii nostri trecuti de prima tinerete si le mai aduc, poate, aminte: „Chimistul amator”, „Micul fotograf” sau „De-a v-ati ascunselea”, potrivit radiocluj.ro.

Silvia Chicos a fost descoperita intamplator de Grigore Vasiliu Birlic – era fiica recuziterului teatrului unde juca marele actor. Putini stiu ca in perioada ei de glorie, cand toti copiii ii stiau vocea din povestile difuzate la Radio, Silvia Chicos se ferea sa apara in public, o boala nemiloasa tintuind-o intr-un scaun cu rotile.

Adauga un comentariu