National

Detalii de ultimă oră pentru românii care vor să-și petreacă concediul în Germania, Spania, Portugalia sau Austria

Publicat: 21 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detalii de ultimă oră pentru românii care vor să-și petreacă concediul în Germania Spania Portugalia sau Austria
Românilor le-au fost prezentate condițiile în care pot călătorii în Germania, Spania, Austira și Portugalia

În ultimul timp mai multe ţări şi-au dat acordul pentru a primi un număr mare de turişti. Faţă de sezonul turistic din urmă cu un an, aceştia vor putea călători mai mult. Din cauza pandemiei de Covid-19 mai multe ţări au pus restricţii privind intrarea turiştilor pe teritoriul ţării. Însă, din fericire în acest an lucrurile par să revină la normal.

Este bine cunoscut că turiştii români de cele mai multe ori preferă să-şi petreacă concediul în Grecia, Turcia sau Bulgaria. Iar pentru a intra în una dintre cele 3 țări toţi cetăţenii români trebuie să prezinte un test sau un document în care pot atesta faptul că au fost bolnavi de Covid-19.

Alte 4 ţări care şi-au deschis granitile pentru a primi turişti sun Germania, Austria, Spania şi Portugalia.

În ce condiţii pot intra turiştii în Germania şi Spania

Toţi turiştii care vor să intre în Germania vor trebui să prezinte la intrarea ţării o dovadă a vaccinării împotriva Covid-19. Pe lângă dovada imunizării, turiştii trebuie să mai prezinte un rezultat negativ al unui test PCR care să fie cu 48 ore înainte de prezentarea acestuia. De asemenea, cei care se întorc din Germania în România pot intra în ţară fără restricţii, având în vedere că Germania se află pe lista verde

În Spania turiştii vor fi primiți începând cu data de 7 iulie 2021, iar toţi pasagerii români care vin pe cale aeriană trebuia să prezinte la intrarea în ţară un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva Covid-19 cu cel puţin 14 zile înaintea călătorii. Pe lângă dovada imunizării aceştia trebuie să aibă în posesia lor şi un test PCR care să fie negativ şi făcut cu 48 de ore înainte. Turiştii români pot avea în posesia lor şi un certificat de vindecare post-COVID-19 (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Acest certificat este valabil pentru o perioadă de 180 zile).

Toţi copii care au sub 12 ani sunt exceptaţi de la măsura prezentării unuia dintre documentele justificative menţionate anterior. Toate persoanele care aleg să calatoareasca către Spania pe cale aeriană sau maritima vor trebui să completeze un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

Ce trebuie să ştie turiştii români în cazul în care vor să calătorească în Portugalia sau Austria

Turiştii care vor să-şi petreacă concediul trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR. Companiile aeriene vor permite îmbarcarea pasagerilor zborurilor cu destinaţie sau escală în Portugalia continentală doar în baza prezentării, la plecare, a dovezii de efectuare, de către un laborator, a unui test de amplificare a acidului nucleic (NAAT) sau a unui test rapid antigen (TRAg)* pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, respectiv 24 de ore anterioare orei îmbarcării. Scutiţi de aceste măsuri sunt copii cu vârste de până la 2 ani, iar măsura teperaturii corporale este menţinută, rămânând aceeaşi valoare de 38 grade C.

Iar cei care aleg un sejur în Austria şi provin dintr-o tară pentru care nu există alte avertizări de călătorie pot intra în Austria fără să fie nevoite să intre în carantină. Însă aceştia vor fi nevoiţi să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitate să nu depăşească 48 de ore de la data prelevării probelor). Cei care prezintă un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 trebuie să aibă cel puţin 22 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 3 luni, imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin, la care, de la administrarea primei doze să nu fi trecut mai mult de 9 luni.

Dacă a fost confirmată o infecţie pentru SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni şi poate fi prezentat un certificat medical de recuperare sau o dovadă a prezenţei anticorpilor, care să nu fie mai veche de 3 luni. În cazul în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condiţiile de mai sus, trebuie efectuat, în cel puţin 24 de ore de la intrarea în Austria, un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal. Austria se află pe lista verde, deci pentru turiştii care sosesc din Austria în România nu vor exista restricţii.

Adauga un comentariu