Actualitate

Dezastru în Timişoara. Poliţiştii nu mai fac față valului de migranţi. Actionează cu dublă măsură

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezastru în Timişoara. Poliţiştii nu mai fac față valului de migranţi. Actionează cu dublă măsură
Polițiștii din Timișoara nu mai fac față numarului de migranți din oraș care stau în tabere ilegale

Se conturează un dezastru în Timişoara referitor la gestionarea migranţilor care vin în România. Poliţiştii nu mai fac față valului de migranţi iar acest lucru se poate vedea în centrul oraşului.

Conform datelor existente, Poliţia de Frontieră şi cea din Timişoara scapa de sub control. Migranţii au mai multe locaţii din zona centrală şi chiar şi-au făcut culcuşuri ilegale.

Poliţiştii nu mai pot gestiona migraţia ilegală din Timişoara

Deşi sunt la zi cu faptul că tot mai mulţi migranţi şi-au făcut, ilegal, locuinţe prin centrul Timisoarei, aceştia nu iau măsuri legale. Singurele dăți când oamenii legii apelează la lege e atunci când cazurile apar în presă şi din aceste considerente apar, probabil, presiuni de la București.

Situaţia este una veche şi datează din perioada în care România a intrat în stare de urgenţă. Conform presei locale, în acea perioadă oamenii legii aplicau amenzi celor care ieşeau din casă fără adeverinţa, dar omiteau să îi amendeze pe mirgantii care, fără nici cea mai mică restricţie, umblau liberi pe străzile municipiului. Încet, dar sigur, situaţia a scăpat de sub control. La început, oamenii legii depistau grupuri de 5-6 migranţi. În aceste momente, conform statisticilor oficiale, oamenii legii au ridicat nu mai puţin de 51 de migranţi care stăteau ilegal într-o clădire abandonată fix din centrul Timisoarei.

Migranţii au fost ridicaţi doar după ce în presa locală au apărut articole prin care se prezenta situaţia dificilă a migranţilor. Conform aceleiaşi surse, cazul nu este unul singular. Sunt, în acest momente, în Timişoara mai multe tabere ilegale în Gara de Nord dar şi în alte parcuri. Dubla măsură luată de oamenii legii se poate vedea în faptul că aceştia amendează persoanele care nu poartă mască de protecție dar nu sancţionează în niciun fel migranţii care agresează verbal femeile care merg pe stradă.

Tot mai multe drame printre rândurile migranţilor

În constrast cu acţiunile oamenilor legii, migranţii trăiesc o dramă. Plecaţi pentru că în zonele din care provin sunt conflite uriaşe, aceştia ajung în diverse tari din Europa. De exemplu, tot în Timişoara un grup de imigranţi a fost obligat, de statul român, să doarmă sub cerul liber.

Un refugiat din Afganistan le-a declarat reporterilor faptul că nu se doarme de 4 zile. Paza instituţiei i-a gonit pe migranţi din zona iar aceştia nu ştiau ce să facă, susţine Rubani Khan. Migranţii, 24 la număr vin din Serbia care este o zonă galbenă COVID-19. Persoanele care vin din ţările aflate sub această culoare sunt obligaţi să stea în carantină timp de 14 zile.

Conform jurnaliştilor de la Europa Liberă, autorităţile române din Timișoara au fost incapabile să le găsească migranţilor un loc în care să stea carantinati 14 zile iar în lipsa unor paturi, aceștia au fost nevoiţi să doarmă sub cerul liber. Asta în condiţiile în care, în România noaptea temperaturile coboară uşor sub zero grade.

Adauga un comentariu