Stiri si curiozitati

Dezlegare vise – Explicația celer mai comune imagini și procese psihice din timpul somnului

Publicat: 20 apr. 2021
Dezlegare vise
Dezlegare de vise pentru cele mai comune imagini și procese psihice din timpul somnului

Multă lume apelează la dezlegare de vise pentru a reuși să înțeleagă imaginile și procesele psihice din timpul somnului. Potrivit specialiștilor, oamenii trăiesc o treime din viață dormind și implicit visând. În trecut, persoanele bolnave din Grecia antică, dormeau în templele închinate lui Asclepios, zeul medicinei, sperând să aibă parte de vise care să le vindece problemele.

Chiar dacă timpul a trecut oamenii tot caută dezlegare de vise pentru diferite situații precum “ce înseamnă când visezi ca te tunzi” sau “ce înseamnă când visezi un părinte care a murit”.

În cele ce urmează o să vă oferim o serie de explicații pentru cele mai comune vise pentru care lumea caută în general explicații.

Dezlegare vise – Zăpadă

În dezlegarea viselor, zăpadă simbolizează dorințele reprimate sau gândirea critică. Atunci când în vis se întâmplă să te deplasezi greu prin zăpadă, trebuie să știi că urmează o perioadă cu multe câștiguri dar pentru care o să muncești mult.

Daca în visul tău se întâmplă să iți apară zăpadă care cade de pe un pom, este semn că vei aves succes în investiții pe viitor.

Ce înseamnă când visezi excremente de câine

Unul din cele mai comune vise este acela în care apar excrementele de câine, însă totodată acest vis este și un subiect tabu. De cele mai multe ori persoanele care ajung să viseze așa ceva se simt rușinate să vorbească cu altcineva despre acest lucru.

În urma cu mai mulți ani, Dr. Freud și Dr. Jung au ajuns să demonstreze faptul că visele sunt portalul către subconștientul nostru.

După cum este cunoscut și în superstiile românești, faptul că ai visat excremente de câine reprezintă un profit neplanificat. Persoanele care au avut un astfel de vis ajung de multe ori să facă orice pentru a dobândi acel câștig și, astfel, ajung să își îndepărteze persoanele apropiate.

Dezlegare vise – Ce înseamnă când visezi dinți de bebeluș

Dinții de bebeluș apar în vis în acele momente cand sunteți în pragul unei schimbări majore. Acest lucru este și mai bine conturat în cazul în care dinții de bebeluș cad în timpul visului. Atunci când se întâmplă acest lucru trebuie să știți că tranziția este aproape completă și sunteți pe cale să reușiți să duceți la bun sfârșit un proiect început mai de mult.

Daca vă visați pe dumneavoastră cu dinți de lapte ar trebui să știți că încă nu ați ajuns la maturitate. Anumite lucruri vă țin pe loc sau nu vă doriți să treceți peste această perioadă.

În timpul somnului, fiecăruia dintre noi apare ciclul REM (rapid eye movement). Oamenii de știință au observat că în în timpul somnului REM creierul prezintă o activitate similară cu cea din starea de trezie, însă muşchii sunt inactivi, împiedicând astfel punerea în practică a viselor.

Oamenii caută mereu să își explice ceea ce au visat și apelează la dezlegare de vise. De cele mai multe ori, fiecare persoană alege să creadă sau nu în explicația oferită de specialiștii în cercetarea viselor.

Cu toate acestea, un studiu recent al cercetătorilor britanici a demonstrat faptul că majoritatea oamenilor sunt curioși dacă visul poate fi transpus în viață reală.

Adauga un comentariu