International

Dezvăluire șocantă despre motivul întreruperii testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: Pacienta a avut simptome neurologice grave

Publicat: 10 sept. 2020
vaccin anti COVID-19
Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi limitat! Nu toată lumea va beneficia de el

Dezvăluire șocantă despre motivul întreruperii testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: Pacienta a avut simptome neurologice grave. Se pare că faza 3 de testare a vaccinului dezvoltat de compania Astra Zeneca nu a avut succes. O femeie s-a îmbolnăvit, iar testele au fost suspendate.

Dezvăluire șocantă despre motivul întreruperii testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: Pacienta a avut simptome neurologice grave

Este vorba despre o femeie din Regatul Unit, care a avut simptome neurologice specifice unei afecţiuni inflamatorii spinale rare, dar grave, numită mielită transversă. Această reacție inflamatorie a măduvei spinării poate fi provocată de unele afecțiuni avute anterior de femeie sau pot fi cauzate de vaccinarea pe care tocmai a efectuat-o. Această reacție este extrem de gravă, deoarece în unele cazuri poate duce la paralizie.

Dezvăluirea acestui fapt a fost făcută de către Pascal Soriot, directorul executiv al companiei, într-o conferință la care luau parte mai mulți investitori.

De asemenea, conform Consiliului care se ocupă  cu supravegherea datelor şi componentelor de siguranţă ale studiilor clinice din cadrul companiei, femeia nu a fost injectată cu un placebo, ci chiar cu vaccinul anti-coronavirus produs de companie.

Directorul executiv a menționat că testarea a mai fost oprită încă o dată, în luna iulie, când o persoană dintre cele care participau la studiu a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Atunci s-a demonstrat că boala nu avea legătură cu vaccinul anti-COVID.

În momentul de față, diagnosticul femeii din Regatul Unit nu este confirmat oficial. Se știe că femeia se simte mai bine și poate fi externată în curând.

În prezent, doar testele pentru vaccinul creat de Astra Zeneca în colaborare cu Universitatea Oxford s-au oprit în acest punct. Încă nu s-a aflat de momentul reluării testelor. De asemenea, specialiștii care lucrează acum la acest vaccin au o sarcină extrem de importantă: să stabilească dacă vaccinul administrat femeii din Regatul Unit a produs aceste efecte sau ea le-ar fi avut chiar și în lipsa vaccinului.

Motivația: boli de tot felul ar putea apărea în cazurile a mii de oameni

La sfârșitul lunii trecute, AstraZeneca a început să recruteze 30.000 de persoane în SUA pentru cel mai mare studiu al acestuia asupra vaccinului. De asemenea, compania testează vaccinul, dezvoltat de Universitatea Oxford, pe mii de oameni din Marea Britanie și în studii mai mici din Brazilia și Africa de Sud.

Alte două vaccinuri se află în teste, în faza finală, în Statele Unite, unul realizat de Moderna Inc. și celălalt de Pfizer și BioNTech din Germania. Aceste două vaccinuri funcționează diferit de cele ale AstraZeneca, iar studiile au recrutat deja aproximativ două treimi din voluntarii necesari.

Opririle temporare ale studiilor medicale de amploare nu sunt neobișnuite, iar investigarea oricărei reacții grave sau neașteptate este o parte obligatorie a testelor de siguranță. AstraZeneca a subliniat că este posibil ca problema să fie o coincidență: boli de tot felul ar putea apărea în cazurile a mii de oameni.

„Lucrăm pentru a accelera revizuirea evenimentului unic pentru a minimiza orice impact potențial asupra calendarului de testare”, se arată în declarația companiei.

 

 

Adauga un comentariu