National

Dezvăluiri cutremurătoare privind incendiul de la Spitalul „Matei Balș”! Iată mărturia unui pacient care a supraviețuit

Publicat: 01 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvăluiri cutremurătoare privind incendiul de la Spitalul Matei Balș Iată mărturia unui pacient care a supraviețuit
Zeci de persoane au decedat în urma incendiului de la „Matei Balș”

Luni, 1 februarie, la Antena 3, un pacient care a supraviețuit incendiului izbucnit la Spitalul „Matei Balș” a făcut dezvăluiri cutremurătoare. Bărbatul a povestit cum oamenii sunau disperați la numărul unic de urgență 112 și cereau ajutorul pompierilor şi al ambulanţierilor.

Mai mult, el a mărturisit că în spital era frig, iar asistentele veneau cu sticle cu apă caldă, pentru a-i încălzi pe pacienți.

Iată mărturia bărbatului:

„Au fost două explozii, două! Era un fum gros să-l tai cu cuţitul. Alergau asistentele alea, infirmierele pe holul ăla de mama focului. Era fum, explozie, ţipau – Au, au!- am sărit pe balcon. N-am mai stat. Am luat ce am putut şi am sărit pe balcon.

Nu am ieşit pe hol, că pe hol era negru. Nu puteai înţelege ce este acolo. Nu se putea respira pe hol. Nu am ieşit pe hol. Când deschideam uşa, era jale. Am avut un coleg de salon, mai tânăr. El a putut să sară de la balcon, că era balcon înalt de 3 metri. Şi el a sărit jos. Eu am sărit doar pe balcon”, a povestit sub protecţia anonimatului un pacient care a supravieţuit incendiului de la Matei Balş.

Dezvăluiri cutremurătoare privind incendiul de la Spitalul „Matei Balș”

Acesta a fost întrebat dacă în saloane era frig, iar răspunsul lui a fost:

„Dacă ne aduceau infirmierele, ne aduceau sticle cu apă să punem sub pătură, cum să nu fie frig? Apă caldă, să ne încălzim. Oamenii ăia aduceau calorifere, nouă ne-au luat două aeroterme, nu ne-a lăsat cu aerotermele. Au mai dus calorifere cu ulei, nu puteau să reziste acolo”.

„Prizele erau bune. Salonul arăta bine. Oxigenul venea din pereţi, de la ţeavă. Cei care spun că nu erau probleme au minţit. Ce să zică? A fost tot timpul frig. Caloriferele erau o treime călâi, toţi elemenţii”, a mai spus bărbatul.

Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului ”Matei Balș”, mărturie de la izbucnirea accidentului

În data de 29 ianuarie, la Antena 3, Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului ”Matei Balș”, a vorbit despre tragedia care a avut loc vineri dimineață.

Medicul era de gardă la parterul Pavilionului 5, situat la doar două camere distanță de salonul unde a pornit focul. Acesta a mărturisit cum a sărit pe geam, reușind în acest fel să ajute sute de pacienți să scape cu viață.

„Întâi am auzit o voce de bărbat, am presupus că este pacient, pentru că știam personalul. După aceea, la foarte scurt timp am auzit țipete de ajutor, o voce feminină, am ieșit din cameră, dar deja în secție era un fum foarte gros și nu am putut să mai înaintez. Atunci am ales varianta să încerc să ajut oamenii prin balcon.

Eram undeva la 8-10 metri de salon. În momentul acela a fost imposibil să-mi dau seama care este sursa incendiului pentru că fumul era foarte-foarte gros. Doar fumul împiedica vizibilitatea, curentul l-am oprit după aceea. La început nu a fost nicio explozie, a fost o bubuitură mai târziu, după vreo 3-4 minute.

Ieșisem deja pe balcon și apelasem pompierii. Erau unii pacienți care încercau să iasă, evident că i-am ajutat și, după aceea, am încercat să deschid și alte ferestre, dar mi-a fost imposibil pentru că se dechid numai pe dinăuntru și nu aveam cum să le forțez. Am încercat să intru prin altă parte, iar nu am putut din cauza fumului.

Între timp, colegii începuseră să evacueze din pacienți”, a povestit dr. Cătălin Apostolescu, la Antena 3.

Adauga un comentariu