Local

Dezvăluiri INCENDIARE! Cum sunt folosiți studenții în lupta unui profesor de la Universitatea „Cuza”, cu Palasul – VIDEO

Publicat: 09 dec. 2019

Unii profesori din Iași sunt în stare să recurgă la tot felul de gesturi șocante pentru a fi în atenția opiniei publice. Profesorul Laurențiu Rădvan, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, este unul dintre cei care se opun dezvoltării Palasului. Un lucru perfect normal, dacă această opoziție a lui nu încalcă regulamentele și legile în vigoare. Problemele apar, însă, în momentul în care, în această luptă a profesorului Rădvan cu reprezentanții Palas și ai Primăriei, sunt folosiți pe nedrept și studenții. Mai mulți studenți ai profesorului ar fi fost obligați să-l însoțească la Primărie, la dezbaterea publică pentru extinderea Palasului.

Studenții și-au aplaudat profesorul cu care dau examene

Reporterii BZI au înregistrat o discuție cu unul dintre studenții participanți la dezbaterea publică de la Primărie, din data de 4 decembrie 2019, ora 10:00, când au fost făcute publice planurile de dezvoltare ale Palasului. Acest student al profesorului Laurențiu Rădvan recunoaște că a participat la dezbaterea publică de la Primărie fiindcă a fost obligat de profesorul lui. După această dezbatere, în care mai mulți studenți au fost foarte vocali în a-și aplauda profesorul cu care dau examene, Rădvan i-a invitat pe participanți la o cafea la Starbucks.

Profesorul Laurențiu Rădvan nu a răspuns apelurilor repetate ale reporterilor BZI pentru a oferi un punct de vedere la aceste acuzații ale studenților.

Iată mai jos dialogul purtat de reporterul BZI cu studentul care susține că a fost obligat de către profesorul Rădvan să meargă la această dezbatere. Vom proteja vocea și identitatea acestui student, tocmai pentru ca acesta să nu devină victima răzbunării profesorului Laurențiu Rădvan la examene.

Reporter: Înțeleg că au fost niște discuții la voi în grupă, referitoare la faptul că ați fost obligați de profesorul  Laurențiu Rădvan să mergeți la Primărie, să-i faceți galerie la dezbaterea despre proiectul Palas?

Student: La aia de pe 4 decembrie?

Reporter: Da.

Student: Mda… au fost mai multe discuții la noi în grupă, pentru că nu ni se pare normal să fim folosiți noi pe post de galerie în lupta profului cu ăia de la Palas.

Reporter: Dar v-a obligat să mergeți la dezbaterea de la Primărie, pe 4 decembrie?

Student: Da, a zis să mergem acolo, într-o sală a Primăriei.

Reporter: De ce?

Student: Ne-a spus doar că trebuie să mergem acolo, chiar dacă avem cursuri și singura obligație era să aplaudăm când vorbește el sau să huiduim când vorbesc ceilalți. Apoi ne-a dus pe toți la o cafea la Starbucks.

Reporter: Dar nu ați semnat și pe o listă prin care îl susțineați pe profesor?

Student: Am auzit și eu asta, dar mulți dintre noi nu am semnat nimic și eram pe lista asta.

Reporter: Și de ce nu ați ieșit public să spuneți asta?

Student: Ce interes avem noi. Daca ieșim și facem scandal, nimeni nu ne va da nouă dreptate. Ne va pica la examen și tot noi ieșim în pierdere.

Reporter: Și pe 10 este o dezbatare la Primărie, cu Palasul. Mergeți și atunci?

Student: Da, ne-a și anunțat să mergem și la dezbaterea asta și apoi mergem să bem cafeaua la Starbucks.

Reporter: Și o să mergeți?

Student: Nu avem ce face! Vrei să ne punem rău cu proful și să ne pice la examene.

Comentarii
 • Ce treaba are profu de Cuza cu modernizarea orașului. Nu da nici măcar un leu la treaba asta asa ca mai bine ar lasă că lucrurile sa se miște spre viitor cum se întâmplă în toate marile orașe din europa

 • A iesit, nu cu una ci cu mai multe (http://radvanbooks.blogspot.com). Persoana in cauza este un bun cunoscator al istoriei urbane si in particular al orasului Iasi. Domnul profesor se implica activ in ceea ce tine de organizarea si cautarea de solutii pentru problemele orasului.Faptul ca duce o lupta cu primaria si alti investitori e datorita modului haotic in care se autorizeaza constructiile in municipiu, netinand cont de problemele ulterioare (supraglomerare, poluare sau chiar mai rau distrugerea/deteriorarea unor cladiri de patrimoniu).
  Toti ne dorim persoane implicate iar cand apar astfel de persoane care doresc respectarea legislatiei in vigoare, le jignim si pătăm imaginea.

 • Corect. Dar chestiunile legate de moralitate si legalitate sunt valabile si pentru profesorul-bugetar-chiulangiu. As fi fost ceva mai prudent in ceea ce priveste: 1) angrenarea studentilor (conflict de interese), 2) respectarea orarului si programelor de invatamant ( in general, romanasii au un program de lucru mai lejer…).
  Cel mai bun lucru in Tarisoara Moldovei este – „sa nu faci ninica”.

  Altii, pe alte meleaguri, gandesc, inoveaza, construiesc, propun solutii de dezvoltare. Noi, stam pe loc si suntem cuprinsi de frustrari fantasmagorice.

 • Asta trebuie dat afara din învățământ!
  Cica e profesor….da e profesor dar cu o gândire foarte primitiva în care s a format într o epoca comunista și asta se vede foarte clar !!
  Da ți demisia primitivule, pardon don profesor.

 • ce student parsiv, sigur este din Vaslui sau Botosani , cu pretentii de a ramine in Iasi dupa absolvire.Si asa ingroasa rindurile veneticilor din Iasi.

 • Vreau sa rămân anonim pentru ca nu voi mai trece nici un examen cu dom profesor.
  Domul profesor este foarte autoritar, dacă îl superi cu ceva te pica la examen fără prea multe explicații…
  Da este foarte adevărat ceea ce s a scris, ne a amenințat indirect dacă nu venim și îl susținem la prezentare.
  Multi studenți le e frica sa vorbească despre domnul profesor, dacă nu avea aceasta frica cred ca s ar lua niște masuri și domul profesor a fi cu picioarele pe pământ..
  Mulțumesc

 • Stai ce? Fițuica BZI deținută de interlopii care distrug orașul se iau de un profesor respectabil care a făcut mai multe pentru Iași decât toți cei care comentează aici?
  Sunt studentul domnului profesor, NU A OBLIGAT PE NIMENI, nu pică nimeni la examene ca asa vrea el. Studentul care a vorbit a greșit facultatea, sau cel mai probabil a fost inventat de cei de la bzi, cum se întâmplă des.
  Proful a zis clar: susține proiectul palas, dar nu mutilarea zonei istorice. Dar unii nu înțeleg, banii contează.

 • S-a ajuns prea departe BZI. Palas trece la atac prin aceasta fițuica deținută de interlopi și ataca cei mai importanți profesori din Iași,care au favut maiult pentru Iași decât toți cei care comentează despre el.
  Sunt stundetul domnului profesor, nu este deloc autoritar, nu pica pe nimeni ca asa vrea el, nu a obligat pe nimeni! Studentul este inventat de bzi pentru a da în intelectualitatea ieseana. Poza cu interlopul bzi și Dascălu vorbind la Palas spune tot.

 • Domnule coleg student ce v a promis domnul profesor sa afirmati aceasta?
  Spuneți adevărul în al 12 ceas despre domnul profesor, pana nu va fi prea și veți fi afectat și dumneavoastră direct sau indirect.
  Mulțumesc!
  PS : dacă tot faceți afirmații pozitive va puteți scrie numele.

 • no name, esti o sluga bzi, Radvan e cel mai fain, blajin si intelegator profesor, nu obliga nimeni pe nimeni sa faca ceva ca sa treaca la examene, sunt aberatii ale bzi. Tu nu esti student, un student la istorie nu scrie cum scrii tu.

 • Anul asta l-ati adus la voi in studio sa faceti vizualizari cu descoperirile facute de el la Moscova legate de istoria orasului, planuri ale orasului etc
  Acum cand se ia de Palasul lui Dascalu, protectorul vostru, sunteti gata sa denigrati. Dar ce te poti astepta de la o fituica condusa de un clan interlop?

 • Nu trebuie să fii istoric sau gazetar pentru a recunoaște un Fake News la prima vedere încă din titlu. În primul rând, când apare sintagma „dezvăluiri INCENDIARE” deja ar trebui să privim cu suspiciune articolul. În al doilea rând, sursa anonimă nu poate fi la fel de credibilă, mai ales în contextul în care și vocea jurnalistui care chestionează este și ea ascunsă. Nu denotă profesionalism. Cel mai sigur acest articol a fost făcut la comandă pe bani frumoși în scopul denigrării. Această demonizare este calomniatoare, mai ales că nu există nici o dovadă concretă. Oricine poate realiza un chestionar anonin printre studenții de la Istorie și se poate convinge toată lumea de faptul că dl. profesor Rădvan este unul dintre cei mai obiectivi (și în unele cazuri îngăduitor) profesori în privința examenelor. În memorandumul său a menționat clar că este pentru dezvoltarea economică a orașului, însă nu și pentru degradarea patrimoniului. Dacă ați ajuns și la comentarii, vă invit să citiți și solicitarea deschisă pentru a vă lămuri. Și nu vă mai lăsați manipulați de presa de 2 lei! https://campaniamea.declic.ro/petitions/salvam-palatul-culturii-din-iasi

 • Intr-adevar, examenul pentru cursul sustinut de dnul. Radvan este unul dificil. Se pica pe capete, DAR nu pentru ca este subiectiv, ci pentru ca, din zecile de subiecte disponibile, in functie de subiectul pe care il extragi, se pune problema „stii sau nu stii?”. Stati voi linistiti ca nu este domnul profesor intr-atat de necioplit incat sa oblige. Ati scris niste articole mizerabile, la fel cum, de altfel, sunt toate publicatiile voastre

Adauga un comentariu