National

Dezvăluiri incendiare făcute de Călin Popescu Tăriceanu despre înțelegerea dintre Ludovic Orban și șeful demisionar al Poliției: Un post de consul într-o țară frumoasă

Publicat: 02 sept. 2020
ALT=
Dezvăluiri incendiare făcute de Călin Popescu Tăriceanu despre înțelegerea dintre Ludovic Orban și șeful demisionar al Poliției: Un post de consul într-o țară frumoasă

Călin Popescu Tăriceanu face dezvăluiri incendiare despre înțelegerea dintre Ludovic Orban și șeful demisionar al Poliției.

Președintele ALDE crede că demisia șefului Poliției, Liviu Vasilescu, vine mult prea târziu, dar cel mai probabil Ludovic Orban îi va găsi un post de consul într-o țară frumoasă.

„Șeful Poliției Române și-a dat demisia! Târziu și doar la presiunea opiniei publice! Demisia lui este recunoașterea implicită a pactizării șefilor din Poliție cu liderii clanurilor de interlopi care ne terorizează orașele“, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Dezvăluiri incendiare făcute de Călin Popescu Tăriceanu

Șeful ALDE consideră că prietenia dintre șefii poliției și interlopi este o palmă pe obrazul polițiștilor onești, care muncesc în condiții foarte grele.

„Este o palmă pe care nu merită să o primească zecile de mii de polițiști onești care își fac treaba în condiții dificile. Este o palmă pe care trebuie, în schimb, să o primească cei care au politizat totul, inclusiv Poliția, și au sacrificat siguranța noastră pentru voturi. Șefii poliției nu erau prieteni cu interlopii pe gratis sau nu le ofereau acestora protecție fără să aștepte ceva în schimb, iar aici recompensa era voturi pentru partidul de la guvernare“, menționează Călin Popescu Tăriceanu.

„Consul general într-o țară frumoasă!”

Liderul ALDE se așteaptă la dezvăluiri pe care ar trebui să le facă acum șeful demisionar din poliție, însă nu crede că acest lucru se va întâmpla deoarece i se va cumpăra tăcerea cu un post de consul.

„Ar fi sănătos pentru democrație dacă șeful demisionar al Poliției ar da în vileag aceste aranjamente, dar cred că șefii lui îl vor tenta cu un post atât de călduț încât nu o va face. Să nu vă mire dacă Ludovic Orban îl va numi destul de repede consul general într-o țară frumoasă!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Demisia, anunțată într-o conferință de presă

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, și-a anunțat demisia. Acesta a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă.

„Atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare și bună credință, integritatea profesională fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor.

Cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor.

În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor și întotdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca, de astăzi, să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate. Vă mulțumesc!”, a spus Liviu Vasilescu.

În ultima perioadă conducerea Poliției Române a fost în centrul unui scandal. După ce Emi Pian a fost ucis, aceasta s-a întâlnit cu interlopii pentru a se asigura că populația nu va fi în pericol în timpul înmormântării când, se așteptau să ia parte peste 3.000 de persoane.

Adauga un comentariu