Titlurile zilei

Dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri în Copou printre case! Proprietarii din strada Codrescu sunt revoltați. Se pun scut în fața proiectului – FOTO

Publicat: 04 iul. 2020
Dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri în Copou printre case, după ce a fost cumpărat un teren de 500 metri pătrați de la Nova Construct SA
Dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri în Copou printre case

Dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri în Copou. Vecinii sunt total nemulțumiți și anunță că vor contesta proiectul. Un bloc cu trei etaje urmează să fie construit pe strada Codrescu, nr.17, într-o zonă foarte îngustă. Proiectul este supus dezbaterii publice din data de 15.05 2020

Dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri în Copou. Un proiect controversat va intra în dezbatere publică, la Primăria Iași, pe data de 15.07.2020. Beneficiar este un anumit Nicolae Eugen Pătrașcu. În trecut a cumpărat un teren de 500 metri pătrați, de la societatea Nova Construct SA. A comandat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și acum vrea să construiască un bloc de locuințe colective pe strada Codrescu nr.17. Amplasamentul este total nepotrivit pentru o astfel de investiție, zona fiind ocupată preponderent de case. Accesul spre proprietate se face printr-o alee îngustă de 3,5 metri, transformată în timp în acces auto. Mai precis, terenul se află vizavi de sediul Camerei de Conturi Iași.

Dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri în Copou fără știrea vecinilor, care nici măcar nu au fost anunțați de municipalitate

În cursul zilei de ieri, reporterii BZI au verificat amplasamentul din Copou. Vecinii nici nu știau că există un proiect pentru respectivul teren.

„Pe noi nu ne-a anunțat nimeni de la Primărie. Nu știm nimic despre acest proiect”, a spus un vecin din zonă.

„Chiar nu știam despre acest proiect. Aici sunt multe nereguli. Au fost probleme și înainte, când s-a construit blocul de către cei de la Nova Construct. Uitați-vă la calea de acces. Cum se va circula pe aici cu șantierul deschis? Eu nu îmi voi da acordul pentru acest bloc. Voi face o solicitare la Primărie. Nu ne-a anunțat nimeni, așa cum s-a întâmplat și în cazul blocului de lângă proprietatea mea. Vom merge la primărie”, a declarat Nicoleta Marinescu, proprietar pe strada Codrescu, nr.17.

Terenul în zonă poate fi vândut și cu 1 milion de euro, proprietățiile fiind la mare căutare în Copou

Dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri în Copou, dar cu eforturi financiare destul de mari. La prețurile actuale, terenul lui Nicolae Eugen Pătrașcu este estimat undeva la nivelul sumei de 1 milion de euro. Conform PUZ, procentul de ocupare a terenului va fi de 36 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1.08. Regimul de înălțime propus este de S+P+E. Rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de 540 metri pătrați. În total vor fi construite 6 apartamente. Dacă apartamentele vor fi compartimentate la fel, spațiul util va fi de aproximativ 70 metri pătrați pentru fiecare unitate locativă. În ceea ce privește locurile de parcare, 4 vor fi dispuse sub etajul 1, iar alte 3 pe teren proprietate. Un loc este destinat vizitatorilor. Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea investitorului, dar Nicolae Eugen Pătrașcu nu a putut fi contactat pentru a comenta reacția vecinilor.

Proprietarii din zona Curții de Apel Iași pregătesc contestarea unui proiect imobiliar anunțat între blocuri

Pe data de 13.07.2020 este programată dezbaterea unui PUZ ce aparține lui Cătălin Teodor Drăgan, patronul fostului club Office din centrul orașului. Pe strada Maior Eremia Popescu, nr.33 – 35, situată între Curtea de Apel Iași și bd. Tudor Vladimirescu, urmează să fie construită o locuință individuală D+P+1E+M. Oricând, acest imobil poate fi transformat în locuințe colective care să producă profit din vânzare sau din închiriere. Terenul disponibil este de doar 337 metri pătrați. Vecinii din zona străzii Maior Eremia Popescu acuză că proiectul obturează blocul cu patru etaje, de pe bd. Tudor Vladimirescu nr. 24 A. Cu o cotă a terenurilor diferită, mansarda lui Teodor Drăgan ar ajunge chiar în dreptul geamurilor de la etajul 4 al blocului. Deja au fost făcute sesizări la Primăria Iași pentru ca proiectul să nu ajungă la etapa de autorizare.

Comentarii
 • ZONA COPOU -CODRESCU ESTE ZONA SEIMICA NECONSTUIBILA ,DECLARATA DE SPECIALISTII DIN PRIMARIA IASI SI CINE DA APROBAREA DOMNULE PRIMAR CHIRICA?!!

 • Micutul obraznic spagar Chirica…pt spaga corecta iti construieste bloc in cap! Prost sa fii sa ai functie de bugetar si sa nu profiti!

 • Dupa ce l-ati votat pe Chirica Mihai ca primar, tot voi va plangeti.
  Tata Chirica cica are capac la fiecare PUZ cam 10.000 euro.
  Pentru un P + 1, fara 7.000 euro nu iti trece PUZ-ul de Consiliul Local.
  Greorghe Nichita era copil mic pe langa Mihai Chirica.

 • Unde sunt institutiile statului foarte bine platite??? E logic ca toate aceste aprobari sunt facute pe principiul relationarii si coruptiei ! Unde este DNA?Unde este DIICOT?! …face dosare pe sferturi de gram de iarba?! In acelasi timp mafia imobiliara a luat o amploare de neoprit. Totul e pe spaga, spalare de bani de la moldoveni, italieni, corduneni, etc etc. Unde sunt si ce fac institutiile statuilui???

 • @ Daniel – Gasesti si mai scump.. 😉 Copou e zona exclusivista pt jmekeri care nu se calicesc ca tine. Cand stai toata viata in ghetou prin Dacia sau Alexandru, normal k ti se pare sf asa un pret.. 😉 pune si tu creierasu la lucru sa faci niste banuti frumosi.. 😉 si sa vezi cum vezi altfel viata si nu te mai smiorcai k ultimu fraierosan.. 😉

 • Dupa vocabular se pare ca acesta se ocupa cu pazitul vitelor pe imas undeva la tara … la scoala nu credem ca a fost candva

 • Tot faceti afirmatii despre primarul Chirica si cei de sub el ca sunt corupti, ca primesc spaga etc. Daca ar fi asa cred ca pana acum ar fi fost arestati sau macar anchetati de cineva, dar nimic! Asta inseamna ca bateti campii sau mancati rahat, pe romaneste! Stati in banca voastra cu capu’ plecat si priviti in jos, sa nu fiti loviti de vreun avion aflat in pikaj! Nu va bagati nasu’ in arome pe care nu le stiti, ca va ia cu ameteala sigur!

 • Fane, după cum scrii și după limbaj este clar ce educație ai primit, iar din cea primită ai rămas cu foarte puțina.
  Pentru că locuiesc chiar în Copou (nu la bloc), pentru că știu preturile și le poate afla oricine foarte simplu, de la orice agenție imobiliara sau dând o simpla căutare pe internet, fac afirmații în cunoștință de cauză.

 • Vina apartine in totalitate lui Chirica. Nimic nu se aproba fara stirea lui. Institutiile statului, trebuie sesizate si puse la treaba. Sa se faca o ancheta la toate aprobarile date de acest individ la constructia de blocuri si cladiri de birouri in Iasi, de la inscaunarea sa ca primar si apoi vorbim. Deja se vede pe cai mari cu PNL-ul pentru alt mandat. Asa oras „gospodarit”, asa primar!!!!!!!!!! Cine il voteaza sa si-l ia acasa.

 • Pai daca au ajuns cordoanele, moldovenii si mafia italiana sa faca blocuri prin iasi cu bani nashpa, va dati seama cat de varza sunt cei care ar trebui sa se ocupe? Ar trebui niste articole pe presa cu cei care ar trebui sa se ocupe, cum ii cheama si ce salarii au sa vedem si noi ,,cine ne pazeste si ne protejeaza asa bine!!!,,

 • votam PNL IASI si Mihai Chirica pentru un nou mandat, Iasul va creste mare peste Cluj, Timisoara sau Oradea, vor veni ardelenii sa locuiasca in Moldova, votam PNL IASI!!!!

 • dar totusi de spatiu verde nu avem nevoie? doar de blocuri?, parca normele europene obliga la 24 mp pe cap de locuitor, IN IASI NU MAI PUTEM RESPIRA NUMAI BETOANE, BLOCURI SI IAR BLOCURI PARCA SUNTEM IN TIMPUL LUI CEAUSESCU/ MACAR CEAUSESCU CAND CONSTRUIA ERAU PUTINE BLOCURI IN IASI NU PUZDERIE CA ACUM

Adauga un comentariu