Actualitate

Diabeticii din Iași sunt în extaz! Un dispozitiv atașat la mână le salvează viața

Publicat: 14 feb. 2020

Peste o sută de diabetici din Iași beneficiază gratuit de dispozitive de monitorizare a glicemiei. Aceștia primesc pe telefon notificare dacă glicemia le scade sau le crește. Aparatul se încarcă odată la șapte zile și aste un real ajutor pentru pacienții diagnosticați cu diabet. Feedback-ul pacienților este extrem de satisfăcător pentru Casa de Asigurări de Sănătate care a făcut investiția necesară.

„Este un real ajutor pentru pacienții noștri acest dispozitiv. Momentan, doar 116 dintre aceștia pot beneficia de dispozitive. Urmează să mai achiziționăm. Diabeticii sunt extrem de încântați de posibilitatea de a ține glicemia sub control cu ajutorul acestui dispozitiv”, spune dr. Gina Botnariu, șefa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Din luna februarie 2019, prin Programul Național de Diabet, atât pacienții adulți, cât și copiii diabetici beneficiază de dispozitive de monitorizare a glicemiei. Dispozitivele se primesc pe bază de programare, în funcție de lista de așteptare.loading...

Adauga un comentariu