Actualitate

Diana Șoșoacă, despre introducerea Religiei ca materie la BAC, la BZI LIVE: „Să o facă, nu este materie obligatorie. Din păcate, Religia nu este predată cum trebuie să fie” – VIDEO

Publicat: 17 mart. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Diana Șoșoacă despre introducerea Religiei ca materie la BAC la BZI LIVE Să o facă nu este materie obligatorie. Din păcate Religia nu este predată cum trebuie să fie - VIDEO
Diana Șoșoacă a discutat despre cele mai importante subiecte la BZI LIVE

Diana Șoșoacă, invitată frecventă la emisiunile BZI LIVE, a discutat astăzi, 17 martie 2023, despre cele mai importante și de impact subiecte din România. Senatorul de Iași și-a exprimat părerea în legătură cu noua materie care ar putea fi introdusă la examenul maturității.

Vă aducem aminte că mai multe culte religioase din România solicită ca Religia să fie introdusă la Bacalaureat ca probă de examen, la alegere, la fel ca alte discipline din trunchiul comun. Propunerea vine în contextul noilor legi propuse de Ministerul Educației, ce urmează să fie aprobate în Guvern pe 23 martie 2023.

„Scandalul cu privire la religie este de foarte mulţi ani, nu se întâmplă de acum lucrul ăsta. Este o politică dusă de peste 300 de ani. Când apăreau tot felul de mari filosofi care spuneau că nu există Dumnezeu. Problema este că deja în Franţa s-a ajuns la eliberarea certificatului cu părinte 1 şi 2. Occidentul şi-a pierdut morală. Religia în general este în mare legătură cu morală. Dacă biserica este interesată şi se implica pentru că religia să fie materie de BAC, foarte bine. Să o facă, nu este o materie obligatorie. Sunt copii care se duc la olimpiade, este foarte bine”, a spus Diana Șoșoacă, la BZI LIVE.

Diana Șoșoacă, despre introducerea Religiei ca materie la BAC

Președintele S.O.S. România este de acord cu introducerea Religie ca materie la Bacalaureat, însă trebuie găsiți cu atenție profesori ce pot preda cum trebuie. Diana Șoșoacă afirmă că cei doi copii ai săi au avut parte de experiențe halucinante la ora de Religie din cauza unor cadre didactice care nu și-au făcut cum trebuie treaba.

„Din păcate, religia nu este predată cum ar trebui să fie. Fata mea a venit plansa acasă, nu a dormit pentru că le vorbise de Sf. Sofia că mama sa fusese ucisă pentru că milita pentru credinţă. A fost omorâtă de faţă cu copilă. Fetiţa mea a venit la mine că o să fiu omorâtă pentru că militez pentru religie. M-am dus la şcoală, poveşti frumoase din biblie nu sunt? Nu avem profesori de religie. Când era fiul meu în clasa a II-a am dat-o afară pe una de religie pentru că-i punea să stea cu mâinile în sus şi pe vârfuri. Îi dădea afară din clasă dacă nu făceau aşa ceva. Unul dintre copii s-a dus şi s-a aruncat în gol de pe scări. L-a prins femeia de serviciu. Atenţie pe cine punem să înveţe religia. Religia trebuie predată numai prin poveşti frumoase.

Aici este vina şi a BOR pentru că atunci când au fost marşurile LGBTQ+ nu a ieşit nimeni în stradă. Preoţii din afară au luat lumea şi i-au dat afară pe cei care au fost în acest marş. Unde e poliţia când e vorba de aşa ceva acum? Unde sunt profesorii universitari, jandarmii, mitropolitul, patriarhul? Unde au fost toţi când în pandemie s-au închis bisericile şi cimitirele? Nu ştiu ce vor ăştia să demonstreze, da nu au apărat credinţa”, a conchis Diana Șoșoacă.

Comentarii
Adauga un comentariu