Prima pagină » Actualitate » Dieta biochimică a lui Ion Iliescu! Cum se menține fostul președinte la 94 de ani

Dieta biochimică a lui Ion Iliescu! Cum se menține fostul președinte la 94 de ani

03 mai 2024, 08:47, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Fostul președinte al României Ion Iliescu ține o dietă biochimică foarte strictă. Nutriționiștii susțin că acesta ar fi secretul longevității sale. Fostul lider al țării a ajuns la vârsta de 94 de ani și se află într-o formă de invidiat.

Dieta biochimică a lui Ion Iliescu

Fostul președinte a României Ion Iliescu a ajuns la vârsta de 94 de ani, iar un nutriționist a dezvăluit care este regimul pe care acesta îl urmează cu strictețe.

Chiar dacă s-a speculat că sănătatea lui ar fi șubredă, fostul lider de la Cotroceni respectă cu sfințenie un regim zilnic. Dieta lui are la bază alimentația asistată biochimic. În realitate, este vorba despre un regim alimentar disociat aprofundat de nutriționistul Ion Pop Blaga.

Specialistul a precizat că acest regim ajută pacienții să renunțe la medicamente și să se simtă mai bine.

„Nu văd o altă alimentație decât cea asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună, care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul Blaga.

Fostul președinte Ion Iliescu, ce s-a retras de ani buni din viața publică, scrie. Lucrează, în special, la seria sa de memorii, autobiografia vieții sale personale și profesionale. Senatorul Ionuț Vulpescu a dat detalii despre acest subiect, spunând că Ion Iliescu lucrează, în prezent, la cel de-al doilea volum de memorii. Iar din când în când mai publică și câte un articol pe blogul personal. Asta pentru că fostul președinte a devenit un actor destul de prezent în spațiul virtual, chiar dacă s-a retras din viața publică.

Aceasta este mâncarea favorită a fostului președinte

Ion Iliescu consumă mușchiuleț proaspăt de vită. Pentru a face acest fel de mâncare, se folosește 200 grame de mușchi, două grame de piper verde boabe, zeamă de vită, nu mai mult de 100 de mililitri și câteva linguri de ulei de măsline. Tava în care se gătește mușchiulețul de vită se unge în prealabil cu puțin ulei de măsline. Carnea nu trebuie prăjită prea mult în tigaie, pentru că vita se consumă mai mult în sânge.

Tigaia se încinge pe foc maxim și rumenite bucățile de carne pe toate părțile. Se adaugă apoi puțin ulei de măsline, aromaticele, usturoiul și untul. Cu o lingură, se acoperă carnea cu unul topit, pentru 3, 4 minute. Se întoarce din când în când carnea, se înclină puțin tigaia ca să recuperați mai ușor zeama.

Totul depinde mult de cât de puternic este ochiul aragazului, câte bucăți aveți în tigaie, cât de groase etc. Cert este că mai bine scoateți carnea cruda decât uscată. Dacă este prima oară când abordați această tehnică, pregătiți doar o parte mică din carne ca să vedeți rezultatele. Data următoare o să știți exact cât să țineți carnea pe foc.

Se ia pe urmă tigaia de pe foc și se lasă deoparte câteva minute, să se odihnească carnea. Se scot bucățile pe rând și se feliază, apoi se pun feliile la loc în tigaie. Se asezonează cu sare de mare și piper proaspăt măcinat.

Aceasta este rețeta folosită în dieta biochimică de Ion Iliescu.

Comentarii
  • oare de ce rabdă Dumnezeu toate jigodiile atîta pe pămînt?…

  • Zilele trecute procurorii in dosarul mineriada au purces la locuinta pentru ca era ,,netransportabil” Sa vezi minune in saptamana seaca. ,,E intro forma de invidiat” Sa nu-mi spuneti ca nu exista un Dumnezeu a liber cugetatorilor

  • Mananca matzah cu aroma de crestin

    Ilici se mentine band sange crestin, e o traditie in neamul lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *