Cancan ultimă oră

Dieta cu iaurt. Cum să slăbești 2 kilograme în trei zile?

Publicat: 23 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta cu iaurt. Cum să slăbești 2 kilograme în trei zile

Inainte sa decideti daca o dieta cu iaurt este cea potrivita pentru voi, trebuie sa aveti in vedere ce implica aceasta. Pentru inceput, e bine de stiut ca puteti scapa de doua kilograme in trei zile. Suna bine, dar si mai important este faptul ca trei zile este perioada maxima recomandata de specialisti, fiindca dieta cu iaurt este un regim destul de drastic ce implica schimbari bruste pentru organism.

Asadar, este bine sa considerati dieta cu iaurt o solutie de urgenta, utila in cazurile in care trebuie sa slabiti rapid inaintea unui eveniment important, ca de exemplu, o nunta.

Principiul pe care se bazeaza dieta cu iaurt are legatura cu probioticele (bacteriile lactice) ale iaurtului si efectele benefice pe care acestea le au asupra florei intestinale, in special digerarea rapida a alimentelor si eliminarea eficienta a toxinelor. Probioticele se gasesc in mod natural in tractul nostru digestiv si ne ajuta sa digeram corect si complet alimentele, aparandu-ne de germeni sau substante daunatoare.

Desi exista si variante ale dietei cu iaurt extinse pe sapte zile, majoritatea specialistilor recomanda ca perioada de dieta sa nu depaseasca trei zile. Pe langa iaurt, puteti consuma fructe proaspete si carne slaba in grasimi, dar evitati iaurturile care contin zahar, cum sunt iaurturile cu fructe. Este de preferat sa va preparati singure un astfel de iaurt, cu bucatele de fructe proaspete.

Iata un exemplu de dieta cu iaurt pentru trei zile

Ziua 1

La micul dejun serviti un iaurt simplu in care adaugati fructe, precum zmeura, afine, bucatele de mere sau un iaurt simplu degresat, alaturi de o portie de cereale integrale, cum sunt taratele de ovaz.

La pranz, optati pentru legume fierte cu putin ulei de masline si orez. Nu folositi alte condimente in afara de sare si piper. Desertul poate consta intr-un iaurt in care daugati cateva bucatele de fructe.

La cina, consumati o salata cu carne de pui fiarta sau gatita simplu la cuptor sau morcovi rasi, amestecata cu iaurt degresat.

Ziua 2

La micul dejun, mancati o salata de castraveti cu iaurt.

Pentru pranz, gatiti curcan in putin ulei de masline la cuptor sau la gratar, iar ca garnitura alegeti ciuperci gratinate, rosii si ardei gras, totul amestecat cu iaurt.

Pentru masa de seara, combinati o portie de fructe de padure cu un iaurt.

Ziua 3

La micul dejun, combinati branzica de casa sub 5% grasime, bucatele de mar, scortisoara si cateva ligurite de iaurt.

Pranzul ar trebui sa fie compus din file de peste, salata verde, ori leurda, salata iceberg, rucola sau laptuci cu ceapa verde si ridichi, iaurt si castravete (puteti adauga pentru mai mult gust si mustar).

La cina, consumati 100 de grame de paste fierte, eventual paste de orez (noodles) combinate cu o lingurita de ulei de masline, ardei gras taiat bucatele, un ou fiert si iaurt.

Dupa cum probabil ai observat, iaurtul fie sub forma de sana, kefir este prezent in cadrul tuturor celor 3 mese principale, in diferite forme. Desi teoretic are un efect benefic asupra sanatatii, inainte de inceperea dietei si pe parcursul ei, cere ajutorul unui nutritionist, caruia sa ii poti spune daca ceva este in neregula, ai probleme cu digestia, dureri de cap sau insomnii.

In plus, retine ca dieta cu iaurt nu inseamna ca trebuie sa mananci doar iaurt, pentru ca poti suferi de grave carente nutritionale. Bea cel putin 2 litri de apa pe zi, cand simti senzatia de foame intre mese, o cana sau doua de ceai verde, de musetel sau menta si fa exercitii de intensitate moderata, cel putin 30 de minute zilnic.

Adauga un comentariu