Sanatate

Dieta daneză 13 zile: Cum să slăbești repede și sănătos

Publicat: 15 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Într-o perioadă în care multă lume caută soluții rapide pentru a scăpa de kilogramele în plus, dieta daneză în 13 zile poate fi o variantă.

Chiar dacă poate fi considerată o cură dificilă, dieta daneză este cu siguranță una dintre cele mai eficiente asigurând pierderea rapidă a kilogramelor în doar 13 zile.

În cele 13 zile de dietă se poate slăbi între 7 și 20 de kilograme, însă regimul alimentar este unul foarte restrictiv și n usunt premise abatere.

Mulți nutriționiști consideră că pierderea rapidă în greutate este foarte periculoasă dacă nu aveți se are în vedere un plan alimentar bine stabilit.

persoană care își măsoară talia

Dieta daneză 13 zile: Câte calorii ai voie zilnic

Dieta daneză este bogată în proteine și săracă în grăsimi și zahăr. În fiecare zi este permis să se consumă doar 600 de calorii. Această valoare este cu mult sub necesarul unei persoane adulte dacă ținem cont că acesta este între 1.500 și 2.500 de calorii.

Cantitatea mică de calorii care este permisă într-o zi are efect asupra metabolismului, fiind recomandat să iei vitamine și suplimente cu minerale și nutrienți pentru a compensa lipsa lor din alimente.

În primă fază, când reduceți cantitatea de alimente consumate astfel încât să vă încadrați în 600 de calorii, este atacat metabolismul, adică grăsimea în plus datorită încetinirii sistemului responsabil de ardere a caloriilor.

În momentul în care numărul caloriile scade și rata metabolică se reduce, iar energia pe care corpul o primește este din grăsimea în plus. Când organismul utilizează grăsimea în loc de combustibil pentru energie, atunci pierdeți în greutate.

În mod normal, dieta daneză modifică metabolismul astfel încât rezultatele pe care le obțineți să se păstreze pe o perioadă de cel puțin 2 ani.

persoană care a slăbit

Baza dietei daneze: proteine și legume

Dieta daneză presupune excluderea completă a fructelor, cerealelor integrale și lactatele.

În dieta daneză ai voie apă, cafea neîndulcită sau ceai, proteine din carnea de vită, miel, pui și ouă și legume precum roșii, spanac, conopidă și țelină.

În timpul dietei daneze se recomandă 3 mese pe zi la ore bine stabilite. De asemenea, nu este permisă nicio gustare între mese.

Mai mult, la dieta daneză nu aveți voie să mâncați după ora 18:00 și în niciun caz nu trebuie să introduceți alte alimente decât cele incluse în plan.

persoană care se miră când se uită la metru

Avantajele dietei daneze

Marele avantaj al acestei dietei daneze este faptul că pierdeți în greutate foarte mult într-un timp extrem de scurt.

Un alt avantaj al acestei diete este că ajută mult și la detoxifierea corpului, mai ales în cazul persoanelor care sunt obișnuite să consume un număr mare de calroii zilnic.

De asemenea, deoarece stimulează foarte tare metabolismul, după terminarea dietei daneze nu veți putea să măncați din nou la fel de mult și bogat în grăsimi precum înainte.

grafică persoană care ține dietă

Dezavantajele dietei daneze

În primul rând, trebuie spus faptul că această dietă poate fi ținută doar de persoanele sănătoase deoarece afectează funcțiile sistemelor principale ale organismului. De aceea este indicat ca înainte să începeți această dietă să vă faceți un control medical pentru a vă asigura că sunteți apți din punct de vedere medical să aveți un regim alimentar hipocaloric.

Dieta daneză poate provoca anemii mai ales celor care au deficiențe de fier în sânge. În plus, această dietă poate afecta rinichii, poate da dureri de cap, nervozitate, stare de singurătate, lipsă de energie sau dureri musculare.

Adauga un comentariu