Actualitate

DIICOT renunță la ancheta împotriva lui Darius Vâlcov

Publicat: 03 mai 2020

Procurorii au decis să renunţe la ancheta care-l viza pe Darius Vâlcov, fost consilier al Vioricăi Dăncilă, care a postat pe Facebook, în august 2018, protocolul dintre SRI și Parchetul General. În dosar era cercetată fapta de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.

DIICOT a renunţat la cercetarea în dosarul în care Darius Vâlcov era cercetat după ce a publicat în august 2018, pe pagina sa de Facebook, protocolul din 2016 încheiat între Parchetul General şi SRI, au precizat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Dosarul a fost deschis la sesizarea SRI.

Darius Vâlcov, fost consilier al Vioricăi Dăncilă atunci când era premier, era cercetat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.

Vâlcov chiar a fost pus sub control judiciar, însă a scăpat de măsură.

Procurorii au renunţat la anchetă la finele lunii februarie, în baza articolului care spune că ei pot lua această decizie dacă nu există un interes public în urmărirea penală.

La scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului. Deşi documentul nu mai producea efecte, aşa cum au anunţat SRI şi Parchetul General, el era un document secret. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Comentarii
  • DIICOT renunta,adica nu ma vrea el,face o favoare,adica legea nu conteaza.Legea este facuta pentru cei prosti.Pai daca n-ai avut motivatie, de ce incepi o actiunei,sau o faci la comanda si apoi oi mai vedea?

  • Informatia a fost secreta sau nu? Daca a fost secreta si Valcov nu este vinovat,informatia a ajuns in spatiul public.Despre cel care a detinut informatia secreta nu se spune nimic,consecinte.Daca nu a fost o informatie secreta de ce hartuiti oameni nevinovati,ce scopuri urmariti si mai ales cine o face?

Adauga un comentariu