International

Din ce în ce mai multe țări testează vaccinul anti-COVID-19. Turcia a început testarea pe 1.200 de persoane

Publicat: 16 sept. 2020

Miercuri, în Turcia a fost începută testarea unui vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de China, într-un studiu la care participă aproximativ 1.200 de persoane. În primă fază, cei mai mulți voluntari vor fi lucrători din domeniul sănătății.

Pentru început, aproximativ 1.200 de persoane din domeniul sănătății au primit deja prima doză a vaccinului. Peste zece zile, aceștia vor primi doza a doua.

Rezultatele acestui test vor fi împărtășite Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) peste două săptămâni.

Din ce în ce mai multe țări testează vaccinul anti-COVID-19. Turcia a început testarea pe 1.200 de persoane

Pe lângă Turcia, și alte țări au lansat teste cu acelaşi vaccin dezvoltat în China. Printre acestea se regăsesc Brazilia, Indonezia şi Bangladesh.

În cazul în care rezultatele vor ieși așa cum se preconizează, autoritățile turce anunță vaccinarea a circa 13.000 de persoane cu afecţiuni cronice şi deosebit de vulnerabile la SARS-CoV-2.

Cu ceva timp înainte, Fahrettin Koca, ministrul turc al sănătăţii, dezvăluise că va participa la testarea unor medicamente dezvoltate în Marea Britanie, Germania şi Rusia.

Care este situația din Turcia în contextul pandemiei cu noul coronavirus

În Turcia, numărul zilnic al deceselor provocate de COVID-19 s-a triplat în ultimele săptămâni, depășind media de 20 de morţi pe zi și ajungând la peste 60.  Recent, Ministerul Sănătăţii a anunţat că țara a ajuns deja la „vârful celui de-al doilea val” al pandemiei de coronavirus, cu o medie oficială de 1.700 de cazuri zilnice.

Cu toate acestea, Colegiul Medicilor din Turcia consideră că numărul real al infecţiilor este de 10 ori mai mare.

Emiratele Arabe Unite anunță un vaccin anti-COVID-19, disponibil pentru personalul medical

Un vaccin anti-COVID-19 a fost aprobat spre utilizare de către personalul medical în Emiratele Arabe Unite. Acesta se află încă în fază de testare.

„Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul”, a scris pe Twitter Autoritatea Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA).

În luna iulie, Sinopharm, gigantul farmaceutic chinez, a început să testeze un vaccin în Emiratele Arabe Unite.

Există peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19

În speranța opririi pandemiei cu noul coronavirus, în momentul de față sunt testate pe oamenii din întreaga lume peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19.

Testarea vaccinului „Sputnik-V” din Rusia a fost începută pe 40.000 de locuitori ai capitalei, fiind ultima etapă a studiilor clinice anunţată în luna august.

„A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale”, a spus NCEMA.

„Rezultatele studiilor clinice din ţara noastră sunt pe drumul cel bun şi toate testele au fost încununate de succes până acum”, a subliniat sursa citată.

Conform NCEMA, vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din ţară. Aceștia au avut efecte secundare „uşoare şi aşteptate”, iar 1.000 de voluntari cu boli cronice nu au prezentat „nicio complicaţie”.

Anunţul a fost făcut în momentul în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins un vârf în ţară, cu 1.007 de cazuri zilnice înregistrate. Până acum, în Emiratele Arabe Unite au fost anunţate peste 80.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese.

Comentarii
  • bine! bine !f bine! sa se imbogateasca CHINA din vanzarea vaccinului ! sa faca virusul sars cov 2 nu a costat mai nimic avantaj China , sa- l imprastie in toata lumea nu a costat nimic, sa distruga toata planeta si economia mondiala nu costa nimic pentru china poate este si scopul chineiSA SE IMBOGATEASCA CHINA CU MILIARDE DE EURO DIN VANZAREA MASTILOR, VACCINULUI in timp ce TOATA ECONOMIA MONDIALA este LA PAMANT. OARE NU EXISTA O PEDEAPSA PENTRU CHINA PENTRU TOATA NENOROCIREA ASTA PENTRU ACEST RAZBOI BIOLOGIC AL CHINEI?? cumparati toate tarile vaccinul chinei asa va deveni china cea mai bogata tara din lume si toate celelalte tari cazute dramatic in recesiune, plus mortii si haosul din toata lumea, bravo china ca ne-a omorat sa traiasca china ca vinde vaccin si prostii cumpara de la china, buna afacere cu chinezaraia criminala, bravo prostilor cumparati vaccinul chinei ca acus china da alta arma biologica si va fabrica tot ea vaccinul sa se imbogateasca

Adauga un comentariu