Prima pagină » Local » Din trafic au ajuns direct după gratii. Mai mulți șoferi au fost prinși pe picior greșit de polițiști
Din trafic au ajuns direct după gratii. Mai mulți șoferi au fost prinși pe picior greșit de polițiști

Din trafic au ajuns direct după gratii. Mai mulți șoferi au fost prinși pe picior greșit de polițiști

15 mai 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți de polițiști în trafic. Unii au ajuns chiar după gratii din cauză că au băut și s-au urcat la volan

Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Ruginoasa au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ207M, din comuna Alexandru Ioan Cuza. Întrucât șoferul, un bărbat de 50 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Din trafic a ajuns după gratii pentru 30 de zile

Și polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au reținut un bărbat de 34 de ani, din comuna Ungheni, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din cercetări a rezultat că, la data de 08.05.2024, polițiștii au observat un autoturism ce se deplasa pe DJ 249 A, care la vederea echipajului de poliție a încercat să se eschiveze, moment în care au procedat la oprirea acestuia.  În urma verificărilor, a rezultat că acesta nu ar deține permis de conducere.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să meargă la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. La data de 10 mai a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, dispunându-se luarea măsurii arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile.

Dosare penale pentru șoferii prinși băuți în traficul din Iași

Nu a fost singurul șofer ajuns după gratii. Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au reținut un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În fapt, la aceeași dată, bărbatul ar fi condus un autoturism pe raza comunei Trifești, având o traiectorie sinuoasă, motiv pentru care polițiștii au procedat la oprirea în trafic a acestuia. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta ar avea dreptul de conducere suspendat. Totodată, polițiștii au procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, moment în care bărbatul a refuzat. Acesta s-a opus și prelevării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. A fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii arestării preventive față de acesta pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *