Sport

Dinamo încearcă transferul verii! „Câinii” ar fi în discuții avansate cu George Țucudean

Publicat: 29 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dinamo încearcă transferul verii Câinii ar fi în discuții avansate cu George Țucudean
George Țucudean ar putea fi noul transfer al lui Dinamo

După ce a devenit oficial antrenor al clubului Dinamo București, antrenorul Cosmin Contra încearcă să-l transfere pe atacantul George Țucudean.

Cosmin Contra (44 de ani) a preluat Dinamo și încearcă, după cum a anunțat chiar el, mai multe transferuri pentru a întări lotul „câinilor”, printre care se află George Țucudean și Adam Nemec (34 de ani).
Atacantul, de cinci ori campion al României, a rămas liber de contract după despărțirea de CFR Cluj și își caută un nou angajament. Există discuții avansate între conducerea dinamovistă și George Țucudean, după cum anunță Radio Dinamo 1948.

Țucudean a jucat în 94 de meicuri pentru Dinamo, reușind să marcheze de 24 de ori și să ofere 12 pase decisive. În „Ștefan cel Mare”, atacantul a cucerit două trofee: Cupa și Supercupa României.
Acesta nu a jucat foarte mult la CFR Cluj în sezonul trecut, din cauza problemelor sale de sănătate. În primele două sezoane, în schimb, Țucudean a fost titular incontestabil în Gruia, și a reușit să câștige de două ori titlul de golgheter al Ligii I.

Motivul pentru care George Țucudean a plecat de la CFR Cluj

„A fost greu pentru Țucudean să reintre în echipă. Jucătorii aveau atunci (n.r.- în ianuarie, când Țucudean a revenit după pauză) alt ritm de joc. După patru luni de pauză, ai nevoie de o perioadă de adaptare, noi eram în competiție, erau meciuri din trei în trei zile. Luptai la campionat, în Europa.
El a fost mereu în lot, intra pe final. George își dorea să joace mai mult, dar Dan se baza pe ceilalți jucători. Când a fost aproape să își intre în ritm a venit pandemia, a fost o serie de conjuncturi nefavorabile”, a declarat Bogdan Mara.
Părerile au fost împărțite după instalarea lui „Guriță”, însă Giani Kiriță, fost jucător în „Ștefan cel Mare”, se află în tabăra celor entuziasmați de schimbările de la Dinamo.

Giani Kiriță: „Să fim optimiști, să ajungem unde ne e locul, să ne batem la titlu”

Mare dinamovist, Kiriță îi îndeamnă la optimism pe suporteri, însă le cere să aibă răbdare cu noul proiect în care este implicat Cosmin Contra.

„Investitorii sunt spanioli, Cosmin Contra a fost la Dinamo, și-a făcut treaba, am jucat cu titlul pe masă, sunt bucuros că a revenit. Sunt sigur că a vorbit și despre investiții în echipă și, cu siguranță, se vor face investiții. Asta o să fie în timp, n-o să pocnească din degete și vor veni 15 jucători de valoare. Gigi Mulțescu trebuie să rămână în cadrul clubului. Contra vine cu tinerețe, cu pasiune, cu tot ce înseamnă proiect la Dinamo, dar asta nu înseamnă că Gigi Mulțescu trebuie înlăturat.
S-a făcut un pas, echipa a fost preluată, vom avea un antrenor. Ușor-ușor sper să vină și jucători de valoare, dar să nu ne hazardăm. Simt că facem o echipă bună, să fim optimiști, hai să construim echipa asta, să ajungem unde ne e locul, să ne batem la titlu, dar pas cu pas”, a spus Kiriță.

Cosmin Contra s-a întors oficial la Dinamo

„Cosmin Contra este noul antrenor principal al echipei Dinamo București pentru următoarele două sezoane competiționale, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial al clubului”, se arată în comunicat.

Fostul selecționer revine la Dinamo după trei ani și este primul nume mare adus în club de noul patron, Pablo Cortacero. Contra îi ia locul lui Gheorghe Mulțescu, care însă va rămâne parte din noul proiect de la Dinamo.
Contra a mai antrenat Dinamo în 2017, după care a fost angajat de FRF pentru a conduce naționala de seniori. În România, Contra a mai lucrat la Poli Timișoara și Petrolul. În perioada petrecută la Ploiești a cucerit Cupa României.
În precedentul mandat de la Dinamo, Cosmin Contra a înregistrat 15 victorii, șase remize și șapte înfrângeri.

Adauga un comentariu