Sport

Începe era Cosmin Contra la Dinamo București! Trei nume importante sunt pe lista de transferuri

Publicat: 27 aug. 2020
Cosmin Contra este noul antrenor al echipei Dinamo București și pregătește deja primele trei transferuri.
Cosmin Contra este noul antrenor al echipei Dinamo București

Cosmin Contra este noul antrenor al echipei Dinamo București și pregătește deja primele trei transferuri

Abia instalat oficial pe banca tehnică a echipei Dinamo București, antrenorul Cosmin Contra pregătește deja primele trei transferuri. Adam Nemec (34 de ani) este primul jucător care ar putea veni la Dinamo în noul mandat al lui Cosmin Contra. Atacantul sloven, care a mai trecut prin „Ștefan cel Mare” vine să întărească ofensiva roș-albă. Nemec, cu care Contra a mai lucrat în mandatul precedent la Dinamo, s-a înțeles cu noul acționariat al clubului și va veni la București pentru a semna contractul. Acesta este liber de contract după ce s-a despărțit de ciprioții de la Pafos. Internaționalul sloven era pe listă cu alte nume sonore pentru dinamoviști, George Țucudean și Kamil Bilinski, mai notează sursa citată. Deocamdată, nu se știe nimic despre o posibilă venire a celor doi. Cert este că Dinamo mai are nevoie de întăriri în compartimentul ofensiv, mai ales pentru că Slavko Perovic și Mattia Montini au plecat după sezonul recent încheiat.

Slovenul a stat doi ani în Cipru, la Pafos. În primul sezon a marcat 16 goluri în 28 de partide, iar în ultimul sezon nu a primit foarte multe șanse, reușind să strângă doar 14 partide și să marcheze un singur gol.

Până acum, Dinamo i-a transferat pe Vlad Achim și Janusz Gos

Cea mai bună perioadă din cariera lui Nemec este cea petrecută în Germania, unde a evoluat pentru FC Erzgebirge Aue, Ingolstadt, Union Berlin și Kaiserslautern. Cu ultimii, atacantul a evoluat în două sezoane de Bundesliga, unde a și marcat de patru ori.
Nemec a evoluat în 2015 și în MLS, la New York City FC, actuala echipă a lui Alexandru Mitriță. A prins nouă meciuri în tricoul americanilor, dar nu a reușit să înscrie.

Gigi Mulțescu și Cosmin Contra s-au întâlnit în birourile șefilor lui Dinamo!

Gheorghe Mulțescu s-a întâlnit pe holurile de la RIN cu Cosmin Contra, care va fi noul antrenor al lui Dinamo. „Guriță” l-a rugat pe tehnicianul de 68 de ani să rămână în cadrul clubului Dinamo.
și conducerea lui Dinamo i-a propus un post, dar Mulțescu a cerut timp de gândire.

„Mi-a propus conducerea. Și Bălănescu, și Rufo. M-am întâlnit acum și cu Cosmin. Interesant! M-a întrebat dacă vreau să rămân, că are nevoie de experiența mea. Mă gândesc.
Sper să ajungem undeva la mijloc, toată lumea dorește să colaborăm. Sigur că Dinamo este o prioritate. Trebuie să mă gândesc și la mine. Dacă apare o opțiune din punct de vedere financiar bună… sigur că mă gândesc”, a spus Gigi Mulțescu.

Mesajul lui Pablo Cortacero pentru Gigi Mulțescu

Prin intermediul rețelelor de socializare, noul acționar al lui Dinamo i-a transmis mulțumiri lui Mulțescu pentru munca depusă ca antrenor în „Ștefan cel Mare”.

„Îți mulțumim foarte mult pentru tot, Mulțescu! Vei continua în acest nou proiect”, a scris Cortacero, pe Facebook.

Un fan i-a cerut acționarului dinamovist să nu-l dea afară pe Mulțescu, iar acesta i-a răspuns:

„Va fi în conducerea sportivă”.

În locul lui Mulțescu urmează să fie anunțat Cosmin Contra, cel care a mai antrenat echipa în 2017, după care a fost angajat de FRF pentru a conduce naționala de seniori. În România, Contra a mai lucrat la Poli Timișoara și Petrolul. În perioada petrecută la Ploiești a cucerit Cupa României.
În precedentul mandat de la Dinamo, Cosmin Contra a înregistrat 15 victorii, șase remize și șapte înfrângeri.

Adauga un comentariu