Local

Direcția de Sănătate Publică Iași, anchetă epidemiologică după ce un angajat al Inspectoratului Școlar Județean a fost diagnosticat cu Covid-19 – VIDEO

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția de Sănătate Publică Iași anchetă epidemiologică după ce un angajat al Inspectoratului Școlar Județean a fost diagnosticat cu Covid-19 - VIDEO
Inspectoratul Școlar Județean Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică după ce în seara zilei de 14 iulie 2020, a fost confimat pozitiv cu noul coronavirus un angajat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Angajat al IȘJ Iași, confirmat cu noul coronavirus. DSP Iași a demarat o anchetă epidemiologică

Concluziile preliminare arată că la întâlnirea organizată la sediul inspectoratului pe data de 13 iulie, la care au luat parte mai multe oficialităţi, au fost respectate toate măsurile sanitare şi de distanţare socială. De asemenea, la alte activităţi desfăşurate, dar şi în timpul programului de muncă s-au respectat toate măsurile de protecţie. Conform metodologiei de supraveghere COVID-19 s-a stabilit o listă a persoanelor care au venit în contact direct cu angajatul ISJ Iaşi.

„Facem precizarea că această listă nu conţine contacţi direcţi din afara inspectoratului, prin urmare nu sunt incluse persoanele prezente la întâlnirea menţionată mai sus. Pentru toate persoanele stabilite ca fiind contacţi apropiaţi s-a luat măsura izolarii la domiciliu, restul angajaţilor desfăşurându-şi activitatea la Casa Corpului Didactic Iaşi, pentru ca în această perioadă să se efectueze acţiuni de igienizare la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, conform procedurilor specifice. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. Concluziile anchetei vor fi anunţate după finalizarea acesteia.”, a declarat Marius Voicescu, șef DSP Iași.

Caz de Covid-19 la Inspectoratul Școlar Județean Iași

Caz de COVID-19 la Inspectoratul Școlar Județean Iași! Unul dintre inspectorii instituției ce coordonează invățământul preuniversitar ieșean a fost depistat cu noul coronavirus. De precizat faptul că, pe toată perioada în care acesta a fost prezent la muncă în cadrul ISJ Iași, acesta a purtat mască și a respectat toate normele ce țin de protecția sanitară anti COVID-19. În acest context, întreaga activitate a Inspectoratului Școlar Județean Iași se va derula on-line.

”În cursul serii trecute, un angajat din rândul personalului Inspectoratului Școlar Județean Iași a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi, toate spațiile instituției vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice.

Activitatea personalului angajat al I.S.J. Iași va continua în regim de telemuncă. Totodată, comunicarea cu publicul se va realiza on line, iar activitățile din calendarele specifice, care presupun prezența fizică a persoanelor, se vor desfășura la Casa Corpului Didactic Iași. Vom reveni cu informații noi, în funcție de evoluția acestei situații.” au declarat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Pe de altă parte, având în vedere faptul că, în timpul vizitei de lucru din ziua de luni, 13 iulie 2020, la sediul ISJ Iași al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisiei, au fost respectate normele de prevenție în vigoare, sunt excluse șansele unei posibile infectări cu SARS-CoV-2. În contextul depistării pozitive cu noul coronavirus a unui angajat al ISJ Iași, activitatea urgentă și necesară a instituției anterior menționate s-a mutat în clădirea Casei Corpului Didactic „Spiru Haret”.

La Iași, ministrul Educației, Monica Anisie, a primit o replică dură de la sindicate, prin prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP: „Acum, constată și ei că lucrurile se agravează! Nu au făcut nimic până în prezent!”

Ministrul Educației, Monica Anisie, prezentă la Iași, a fost atacată de sindicate. Prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, a precizat că autoritățile nu au făcut nimic pentru a preveni infecțiile cu COVID-19. „Acum, constată și ei că lucrurile se agravează! Nu au făcut nimic până în prezent!”, a transmis Laviniu Lăcustă.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, aflat în vizită oficială în Iași, a fost atacat dur de sindicate. Prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, a precizat că autoritățile nu au făcut nimic pentru a preveni infecțiile cu COVID-19.

„Acum, constată și ei că lucrurile se agravează! Nu au făcut nimic până în prezent! Din anul 2021 se impune asigurarea a minimum 6 la sută din PIB sistemului de învățământ românesc. Propunerile pe care le prezentăm nu sunt exhaustive. Ele sunt perfectibile și rămân o bază de discuție care trebuie luată în calcul de către instituțiile abilitate, în contextul în care previzionăm că pandemia va mai dura cel puțin un an, iar anul școlar 2020-2021 va fi, probabil, cel mai dificil din istoria modernă a României!”, a transmis prof. Laviniu Lăcustă, președinte USLIP Iași.

Adauga un comentariu