Economic Local

Direcția Silvică Iași caută firmă de curățenie! Contractul este de aproape 3.000 de euro pe lună

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția Silvică Iași caută firmă de curățenie Contractul este de aproape 3.000 de euro pe lună
Spațiile administrate de Direcția Silvică Iași vor fi igienizate pe o perioadă de 11 luni

Sediile aflate în administrarea Direcției Silvice Iași vor fi igienizate de o firmă specializată. Achiziția se va desfășura pe o perioadă de 11 luni de la semnarea contractului. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Sunt vizate 7 sedii din județul Iași

Noi achiziții sunt anunțate de Direcția Silvică Iași. Pe data de 22.02.2021 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de curățenie, valoarea estimată a contractului fiind de 144.619 lei, fără TVA, adică, 30.000 de euro. Serviciile vor fi furnizate pe o perioadă de 11 luni, ceea ce înseamnă că Direcția Silvică va plăti lunar suma de aproximativ 3.000 de euro.

„Spațiile pentru care se cer oferte în vederea atribuirii contractului de servicii de curățenie sunt situate în Iași, Ciurea, Dobrovăț, Hârlău, Pașcani, Podu Iloaiei și Răducăneni – județul Iași. Imobilele sunt dotate cu toate facilitățile necesare unei bune exploatări și întrețineri a curățeniei: instalații de canal – apă potabilă din sursă proprie (puț de mare adâncime), instalație de încălzire centrală cu sursă de încălzire pe gaze/lemn, instalație electrică care permite utilizarea mașinilor și utilajelor necesare întreținerii și efectuării curățeniei”, se arată în caietul de sarcini.

Și alte instituții publice din Iași au lansat proceduri similare, cum este cazul Companiei de Transport Public (CTP) Iași SA.

Autoritatea contractantă a stabilit lista de intervenții ce trebuie prestate de către firma de curățenie

În fiecare sediu al autorității contractante lucrează în medie 20 de persoane, la care se adaugă 50 de vizitatori pe zi. Conform caietului de sarcini, se vor realiza mai multe intervenții.

„Aspirarea prafului din mochete și curățarea petelor apărute accidental pe suprafața acestora, aerisirea spațiilor interioare, curățarea mobilierului prin metoda umedă și uscată, înlocuirea sacilor menajeri din coșurile de gunoi și evacuarea acestora la locuri special amenajate, lustruirea suprafețelor metalice de la scaune și mese de birou, curățarea umedă a telefoanelor și a aparaturii de calcul. Curățarea umedă a întrerupătoarelor electrice, ștergerea de praf a tocurilor ușilor, ștergerea de praf a obiectelor de iluminat, monitoare, imprimante, ștergerea de praf a pervazurilor și ferestrelor”, sunt câteva dintre operațiunile cerute de autoritatea contractantă.

Beneficiarul contractului va pune la dispoziție o mașină de spălat automată, dar și materiale consumabile.

Direcția Silvică a lansat și licitația pentru tăierea pădurilor din județul Iași

Totodată, Direcția Silvică a lansat și licitația pentru tăierea pădurilor din județul Iași, dar numai în anumite condiții. Pe data de 22.02.2021 este programată licitația pentru prestări servicii, cu o valoare estimată de 2.431.632 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 euro. Sunt vizate fondurile forestiere din localitățile Dobrovăț, Lunca Cetățuii, Hârlău, Pașcani, Podu Iloaiei, Răducăneni, Pădureni. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Tăierea arborilor se face cât mai jos, astfel încât înălțimea cioatei, măsurată în partea de amonte, să nu depășească 1/3 din diametrul secțiunii acesteia, iar la arborii groși de 30 cm să nu depășească 10 cm. Cioatele se cojesc în întregime la molid și pin, iar la brad și celelalte specii rășinoase, prin curelare. În raza parchetului se va introduce numai gama de utilaje adecvate tehnologiei de exploatare aprobate de ocol și aflate în stare corespunzătoare de funcționare. Colectarea materialului lemnos se face numai pe traseele adecvate tehnologiei de exploatare aprobate de ocol și aflate în stare corespunzătoare de funcționare”, sunt condițiile de tăiere.

În 2020, autoritatea contractantă a lansat o licitație pentru împădurirea mai multor zone.

Adauga un comentariu