Actualitate

Directorul AstraZeneca, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Ar putea începe în decembrie”

Publicat: 08 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Directorul AstraZeneca despre vaccinarea anti-COVID-19 Ar putea începe în decembrie
Vaccinarea împotriva virusului Covid-19 ar putea începe în decembrie 2020

Directorul executiv al producătorului farmaceutic AstraZeneca a declarat că vaccinul dezvoltat de această companie împotriva noului coronavirus ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie.

”Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat CEO-ul Pascal Soriot, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

AstraZeneca, o companie britanico-suedeză, colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potenţial împotriva noului coronavirus.

”Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca, n.r.), nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă”, a spus Pascal Soriot.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a intrat în faza 3 a studiilor sale clinice în luna septembrie.

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia şi Brazilia au semnat contracte iniţiale cu AstraZeneca pentru a cumpăra cantităţi importante de vaccin, dacă acesta va fi aprobat de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor.

Coronavirus în România, 8 noiembrie 2020. Mii de noi infectări și record de pacienți internați la AŢI

Coronavirus în România, 8 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat bilanțul ultimelor 24 de ore al pandemiei de coronavirus în România, după ultimele zile în care numărul noilor infectări a fost de aproximativ 10.000.

Până astăzi, 8 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coronavirus în România, 8 noiembrie 2020. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 927 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Adauga un comentariu