Prima pagină » Local » Directorul Vasile Tiron, mâna dreaptă a primarului Mihai Chirica, a ajuns la DNA! Este audiat în dosarul dronelor – FOTO, VIDEO, UPDATE

Directorul Vasile Tiron, mâna dreaptă a primarului Mihai Chirica, a ajuns la DNA! Este audiat în dosarul dronelor – FOTO, VIDEO, UPDATE

23 aug. 2023, 10:18, 38 ,
BZI.ro, în Local

Un director important din Primăria Iaşi este audiat în aceste momente (n.r. 23.08.2023) la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, structura teritorială Iaşi.

UPDATE 5: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

1. TIRON VASILE, la data faptelor și în prezent Director al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

2. CEPOI ALINA ALEXANDRINA, la data faptelor și în prezent Șef Birou Evenimente Publice din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

3. BOȚOIU CĂTĂLIN MARIUS, la data faptelor și în prezent Consilier Birou Evenimente Publice în cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

4. Persoană fizică fără calitate specială, reprezentant legal al SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

5. SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 21 – 31 decembrie 2022, suspectul Tiron Vasile, în calitate de Director al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei municipiului Iași, împreună cu Cepoi Alina Alexandrina și Boțoiu Cătălin Marius, funcționari publici în cadrul aceleiași primării, în cadrul organizării evenimentului

„Revelionul Iașului 2022/2023” ar fi încălcat mai multe dispoziții legale pentru a favoriza societatea SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL și pe reprezentantul acesteia să câștige contractul de servicii respectiv.

În concret, cei trei suspecți ar fi inserat în cadrul Anunțului de participare, a Caietului de sarcini și apoi în procesul de evaluare a ofertelor și de execuție condiții restrictive astfel încât singura societate care ar fi putut îndeplini condițiile solicitate ar fi fost SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, împiedicând astfel participarea la procedură și a altor operatori economici.

Prin aceste demersuri, cei trei inculpați ar fi cauzat vătămarea intereselor legitime ale Primăriei Municipiului Iași, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit de către SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL și reprezentantul său legal, reprezentat de valoarea serviciilor în cuantum de 559.895 lei achitate conform contractului de prestări servicii.

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

UPDATE4: Radu Groza, patronul firmei care a câștigat contractul pentru eveniment, a ajuns și el la audieri!

UPDATE3: Directorul Vasile Tiron a iesit de la audieri, dar nu a oferit detalii despre dosarul în care este audiat.

UPDATE2: Cătălin Boțoiu, de la Biroul Evenimente, a ajuns și el la audieri.

UPDATE: La audieri au fost chemate mai multe persoane, printre care șeful Biroului de Evenimente Publice, Alina Alexandrina Cepoi, aflată în subordinea lui Vasile Tiron.

Știre inițială

Vasile Tiron, directorul Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională, a fost chemat la audieri în contextul în care Primăria Iaşi a realizat o achiziţie pentru organizarea Revelionului 2023.

Vă aducem aminte faptul că în ziua de 31 decembrie 2022 trebuia organizat un spectacol de drone şi lumini, în colaborare cu Radu Groza, cel care controlează firma care câştigase contractul. Spectacolul nu a mai avut loc, nefiind prezentat absolut niciun motiv. Condiţiile meteo erau îndeplinite în momentul în care urma să aibă loc show-ul.

În acest context, directorul Vasile Tiron este anchetat în dosarul dronelor. Conform ultimei declarații de avere, valabilă până la finalul anului 2021, Vasile Tiron deține un teren de 1.000 metri pătrați de teren achiziționat în 2004, pe care a fost construită o vilă de 140 metri pătrați, imobil ridicat în 2010. Același document arată că deține 2 autoturisme Honda și Toyota. În 2020 a deschis și un depozit bancar la Raiffeisen, suma depusă fiind de 81.455 lei. De la Primăria Iași a încasat un venit total de 118.705 lei/an. Se mai adaugă pensia de militar, care este de 37.824 lei/an. Nu în ultimul rând, a primit un loc și în consiliul de administrație de la societatea Termoservice SA, de unde a încasat într-un an suma de 52.000 lei. În total, venitul anual este de 208.529 lei, adică 41.705 euro, adică 3.475 euro pe lună. Lenuța, soția lui Vasile Tiron, este angajată Direcția Generală a Finanțelor Publice, unde încasa pe an suma de 76.037 lei.

Potrivit datelor, în anul 2022, directorul Vasile Tiron apare ca membru al Consiliului de Administraţie de la Termoservice.

Comentarii
  • Pensionar MAN

    La puscarie cu vita corupta chirika ,penalul escroc de aIvanoaiei care vrea sa vanda iar cetul si sleahta lor din institutiile statului care ne vinde tot din tarisoara noastra DACIA !

  • LA PUSCARIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!EU DACA GRESESC PLATESC SI 1 LEU, IAR ACEST MARE DIRECTOR AL PRIMARIEI CU LEFURI MARI, NU SE MAI SATURA, A LINS TALPA LUI NECHITA SI S-A FOFILAT SI LA ACTUALUL PRIMAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CU STIMA MIOARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Se sparge buboiul corupților și escrocilor care căpușează primăria.

  • Groza a încasat bani de la Tiron și nu a mai prestat, au furat din banii publici! La pușcărie cu ei!!!

  • Nu va fi nimic! Bunicul meu avea o vorba: mana in mana! Pariu…

  • Iesenii nu se vor învăța minte niciodată, și vor continua să meargă la vot în loc să stea acasă în ziua votului. Nu vor înțelege niciodată că singurul motiv pt care se candidează, sunt banii. Multi. Iar prostimea e chemată la vot, pt că nu se poate altfel. Și tot prostimea se vaită, după. Ăștia care ați fost la vot, ciocu’ mic. Sunteți complici la asta.

  • Singurii bucuroși din poze sunt cei doi avocați. Ba chiar aia bruneta pare a-și freca mâinile de bucurie, deja și-a cumpărat vacanta in Maldive.

  • Jos corupția

    Tiron, pensionar militar, director în primărie, membru în consiliul de administrație la Termoservice, nu-l mai satură naiba de bani. Chirica îl târâie după el ca un câine în lesă, să-i ducă valiza și să ia pe el toate combinațiile. Acum că e groasă i-a dat-o pe prietena lui bună avocată ca să-l scoată din rahat. Asta e Primăria Iași, o încrengătură de borfași parveniți.

  • Comentarii facute de oameni frustrati.Unde este coruptia? In Cluj se organizeaza evenimente private cu bugete uriase unde primaria ajuta gratis la organizarea evenimentului cu bunuri publice si forte de ordine si transport etc si nimeni nu ancheteaza. La noi s-a organizat un eveniment reusit (am participat la eveniment )aprobat de consiliul local, cu buget restrans si DNA ancheteaza. Ce?

  • au alexe si chirica un milion de dosare si nu prea sunt stresati

  • Cum isi permite ,nea directorul asta sa o angajeze pe tanti Porosnicu ca aparator?Ca tanti nu e defel ieftina la onorarii…..

  • Alte săgeți care vor face puscarie că au fost slugi. Nu îi apucă Crăciunul acasă. Pentru cei mititei le recomand un acord de recunoastere și peștii grași, care au luat cașcavalul, la mititica.

  • Ce mișcări lascive are Kiron! Numai bun pentru malacii transpirați și pofticioși de la zdup. O să-l defileze prin celulă și o să-l pună să se joace cu șerpii boa.

  • Banii publici i ajung numai pe mâinile afaceriștilor. Aceeași stare este în universitățile de stat. La usv colcăie afacerile. Paul le face și desface.

  • Raspuns pt Ioan de la mesajul 2.02.
    Coruptia este in toti si in toate. Ca sa intelegi ceva, totusi iti spun urmatoarele cazuri concrete, nu baliverne cum indrugi tu:
    1. Cum de canta Loredana Groza s.a pe 100k si apoi domn Premar se plange ca n-are bani de asfalt in Iasi? (vezi str. T. opoloveni s.a.)
    2. Ti-au placut cei 3 T ? de la tenori….Si noua! Costuri? Vrei sa stii cat? Hai la Ateneu !
    3. La popimea corupta din Iasi si nu numai stii cat se ofera, pardon : se da! anual? Traiesc si aia, traieste si domnii de la Bremarie. Avea dl Tiron dosarele cu banutii dati pe la diferiti Dom Parinte…..Acum il cauta un pic baietii la socotela. Ce este rau in asta? Rau este pt baietii din Primarie ca nu pot sta la intelegeri cu DNA. Hai, Codruta, pe ei ! Nu si pe mama lor, ca nu e vinovate mamele, ci progeniturile. Da-le un click la baietii care asculta, de acolo de la Bronx-elles. Sa asculta toata lumea pe toata lumea. Si asa cum a fost si Viteazu Nechita si raposatul Simi-rade, asa si asta de acum. Numai ca pe el nu femeile, ci banii. Tot acolo, tot un drac. Femeia te…, femeia te coboara. Acum e pe bani. Multi. Al naibii de multi. Daca nu s-a oprit si el de lins pe degete…Hai cu 2024 !

  • De ce merge cu masina institutiei pentru care toti contribuabilii orasului platesc ?
    E si asta special ca multi altii din Primarie si nu numai ?

  • Doamne iarta i nu nu stiu ce spun .Evanghelia lui HRISTOS ne invta ca mai intii sa te judeci aspru pe tine si apoi sa vezi daca esti vrednic in a judeca pe alti .

  • @il duce, tanti Poroșnicu nu ia onorariu lui Tiron, e apropiata lui Chirica, doar i-a dat Casa Zoller pe Elena Doamna, ar fi culmea să-i mai ia și bani.

  • Rățușca apărătoare a fost trimisă de Kirik special ca să știe mâță ce borăște TIRbușON. Școală de infractor versat.

  • Să vă vedem cu cătușe pe toți. Excrocilor!

  • Sunt asteptati de GIGi Nichita la puscarie.

  • Tiroane daca vrei sa ai vrea sansa primul pas pe care trebuie sa il faci e sa iti schimbi avocata. Ar trebui sa te interesezi cand a fost buzarete asta in dosare ultima data si cand a deschis ultima data o carte de drept.

  • Nea Tiroane daca vrei sa ai vreo sansa schimba-ti avocata!Intereseaza-te cand a fost ultima data intr-un dosar si cand citit ultima data o carte. Mai bine iti iei un stagiar, sincer. Succes!

  • Gianinuta te mai fut stagiarii?

  • T. V. iaca esti si tu catalogat oficial infractor de catre DNA. Esti si tu in lumea buna. Dati demisia jegule. Mult cur ai pupat si la Jiji si la Misulica. Ce cutra de om mai esti. Oho. Te ai vandut ca o steoarfa. Ti a placut functia. Iaca te ai pricopsit. Imaginea primariei. Simbolul transparentei. Condeiul comunicarii. Un 💩. Asta esti. Militarul pulii.

  • Nu votati PNL ! Treziti- va! Au jefuit puscariasii astia dar sunt aparati
    de PNL -ul lui johana dulapul. De ce nu intra DNA si in CJ Iasi sa- l inhate pe tabla si toata gasca lui?Nu, tabla este PNL-ist si nu are voie de puscarie.

  • Oare dl Tiron e cheia tuturor festivalurilor.. el face si desface … umbla vorba ca nimik nu va pati e omul cel mai important are spare!

  • Valentin Șerban

    ÎmBuibată și sfidătoare rasă. Peștele se impute de la cap. Domnii de la DNA și corpurile de control, nu v-ați saturat de analfabeți fini și nași care trimit plicuri la nunți? Marii oameni de afaceri, abonați la afaceri cu statul, sfidează cetățenii din mașini de zeci de mii si alte arogantțe de om sarac cu capul .firm3 de Milioane de eurO, dar cu un profit de 1%, sau în imobiliare cu 60% parandaraturi si blocurilLe nu au fier apartamente cat O conserva cu țevi care duc in câmp și mlaștinile cu cacat . Ar trebui ca banii din taxe și banii recuperați din evaziune să fie întorși în comunitate, pentru a avea un progres în societate și astfel de modele de oameni sa nu fie un modeL pentru nimeni Peste tot se fura dar parca la noi ca la nimeni . Dacă tot veniți in controqale de l București stati mai mult la Iasi lăsați dronele mergeți direct la banii mulți și mai mergeți și la bănci si in tot județul sa vedeți cum stăm faceți încrucișări de date și conturi știți voi mai bine .Banii întră la Veste da nu știm cine-i păzeste !

  • Unde-și face mutzi buzele, că am de reeșapat un cauciuc la tractor?!

  • Aici e un caz școală cum se fură banii publici. Caiete de sarcini făcute de cel care participă, termen scurt între publicare și atribuire, condiții restrictive dinainte stabilite. Simplu de anchetat. Percheziție informatică la calculatoare și telefoane, ridicare documente, audieri, învinuire, judecată, închisoare, recuperarea prejudiciilor etc. Ca să fie și mai simplu pt inculpați: acord de recunoaștere dacă nu se riscă închisoarea prin executare. Hai pa.

  • R E A L I T A T E A

    Gunoaiele, nu-i mai satură naiba de combinații, de corupție și de furat! Felicitări DNA ! Dacă și justiția si-ar duce treaba până la capăt și în mod corect, conform legilor în vigoare, tare bine ar fi !

  • Colegul din Primarie

    Vasile Tiron supranumit si campionul lingailor, dupa era Nichita si voievodatul Chirica, a ajuns sa predea cursuri de pupincurism de excelenta! Un vierme care nu a fost bun nici la popota unitatii si cu atat mai putin in primarie. Il veti identifica rapid in multime, este cel care tine poala unui oficial de rang indiferent de nume sau apartenenta! Un om mic, lipsit de caracter si relatii, incearca sa para interesant pe sub ramele ochelarilor, in realitate un lingau fripturist, preluat de mihai doar pentru faptul ca stie sa cante imnuri de strada si nu il deranjeaza sa fie mereu murdar de maro pe la gura. Vasile, Vasile …..

  • Ramona D....

    Vasile Tiron supranumit si campionul lingailor, dupa era Nichita si voievodatul Chirica, a ajuns sa predea cursuri de pupincurism de excelenta! Un vierme care nu a fost bun nici la popota unitatii si cu atat mai putin in primarie. Il veti identifica rapid in multime, este cel care tine poala unui oficial de rang indiferent de nume sau apartenenta! Un om mic, lipsit de caracter si relatii, incearca sa para interesant pe sub ramele ochelarilor, in realitate un lingau fripturist, preluat de mihai doar pentru faptul ca stie sa cante imnuri de strada si nu il deranjeaza sa fie mereu murdar de maro pe la gura. Vasile, Vasile …..

  • Cine i a dat persoanei de pe sos Barnova 9A, o bucata din pamantul scolii Veronica Micle ?
    E vorba de vreo 400 metri, ciorditi cu acceptul primariei. O smecherie la cadastru si gata, am o pripietate cu doua cai de acces numai buna de proiect !!!

  • Toatâ lumea sa voteaza Aur, eu am ales acest partid pentru dezvoltarea tarii noastre. De acea la alegeri doar pe reprezentantii aur pun, stampila am zis. Hai sictir

  • Debedeilor acest om D tiron a făcut mult bine oamenilor,,pe mulți călugări și călugăriță au ajutat,pe mine care sunt o călugăriță dintru schit care este în construcție mult MĂ ajutată, cine sapă groapă altuia cade el în ia,voi nu greșiți, acest om este nevinovat,eu atît vă spun ,,punem noi la rugăciune și sigur nul lasă Bunul Dumnezeu,

  • Încetati odată de ami înjosit un om nevinovat,Pe cel nevinovat Dumnezeu îl ia în Brațe,M Teodora,

  • Shall The Zombie die în their own S. H. I. T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *