International

Discuţii de ultimă oră la Summitul NATO. 30 de lideri vor discuta despre atacurile hackerilor

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Discuţii de ultimă oră la Summitul NATO. 30 de lideri vor discuta despre atacurile hackerilor
La summitul NATO se va discuta despre atacurile hackerilor din ultima perioada

La Bruxelles urmează să se întâlnească luni, 14 mai 2021, 30 de liderii a statelor membre NATO. Una dintre principalele teme abordate va fi securitatea cibernetică, iar România va fi în mijlocul discuţiilor la summitul NATO.

După inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă de la Bucureşti, România va mai face un pas important. Centrul de competente în materie de securitate cibernetică va fi găzduit în ţara noastră. Acest centru a devenit foarte importnant după ce două comapnii mari din America au fost atacate în ultimele luni de hackeri.

Cele două companii americane au fot nevoite să plătească o sumă importantă de bani pentru a putea prelua controlul asupra propriului sistem. Grupările de hackeri care au atacat companiile se presupun că ar fi din Rusia, iar la summit acest incident va fi unul dintre cele mai importante subiecte. Înainte ca această întâlnire să aibă loc Joe Biden s-a întâlnit la Casa Alba cu secretarul general al NATO.

„Vreau să fie clar. Cred că NATO este importantă pentru securitatea noastră, a tuturor. Şi noi suntem în NATO. Şi este esenţială pentru securitatea americanilor pe termen scurt şi lung”, a spus Joe Biden.

Cele două ţări care sunt suspecte mereu în urma unui atac al hackerilor

Mereu când are loc un atac al hackerilor asupra Americii sau a aliaţilor acesteia principalele tari care sunt arătate cu degetul sunt Rusia şi China.

„Le-am spus omologilor noştri americani că vrem să vorbim despre asta, să stabilim reguli, să facem politici de stat. Internetul nu e grădina Kremlinului. Când vine vorba de dovezi, americanii nu au au prezentat nici măcar o singură dovadă”, a spus Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti.

Joe Biden l-a primit la Casa Albă pe secretarul general al NATO

În timpul pandemiei de Covid-19 au crescut semnificativ atacurile cibernetice. Foarte mulţi hackeri au ajuns să câştige mai mult decât comapniile pe care le atacă. Astfel, dacă până acum strategia ţărilor membre NATO era de a înveşti miliarde de dolari în cheltuieli militare, securitatea cibernetică va fi pe primul plan în discuţiile de la Bruxelles.

„Într-o eră în care vedem o competiţie la nivel global trebuie să întărim NATO şi exact asta vom face la următorul summit de la Bruxelles”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Înainte de summitul de luni, 14 iunie 2021, la casa albă a fost prezent secretarul general al NATO. Președintele Klaus Iohannis va participa luni, la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Cartierul General al NATO din Bruxelles.

Hackeri au atacat o companie importantă din America

Compania a fost supusă unui atac de tip ransomware în weekend. Activitatea campaniei a fost oprită timp de 5 zile, reuşind să perturbe alimentarea cu carburanţi din SUA. Mai multe ziare din America au scris despre faptul că cei de la Colonial Pipeline au plătit o sumă uriaşă de bani hacker-ilor.

În urmă cu o săptămână un gigant a tehnologiei japoneze, Toshiba, care are sediul în Franţa a anunţat că au fost şi ei atacaţi de către această grupare de hacckeri. Aceasta nu este singura companie atacată de către hackeri, site-ul celor de la NASA este deseori ținta acestora.

Adauga un comentariu