Local

Discuții pentru o cursă directă Iași-Constanța de la aeroport. Detalii despre zborul care va lega Capitala Moldovei de Marea Neagră

Publicat: 04 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Discuții pentru o cursă directă Iași-Constanța de la aeroport. Detalii despre zborul care va lega Capitala Moldovei de Marea Neagră
Din sezonul estival ar putea fi redeschisă cursa directă Iași-Constanța de la Aeroportul Internațional. Oficialii celor două aerogări s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute pentru a pune la punct ultimele detalii

Din sezonul estival ar urma să fie redeschisă cursa directă spre Constanța de la Aeroportul Iași. Conducerile celor două aeroporturi au discutat la finalul săptămânii trecute mai multe detalii despre noua cursă ce poate lega cele două regiuni. Și compania Turkish Airlines vrea să deschidă o cursă directă pe ruta Iași-Istanbul

Locuitorii județului ar putea ajunge pe litoratul românesc direct de la Aeroportul Iași. Conducerea aerogării a avut recent o întâlnire cu cei de la Aeroportul Constanța, printre discuții fiind și cea legată de redeschiderea unei curse estivale între cele două orașe. De asemenea, la Iași au ajuns și reprezentanții companiei Turkish Airlines, discuțiile fiind axate pe deschiderea unei curse directe spre Istanbul.

Discuții pe noi curse de la Aeroportul Iași

Șefii aeroportului de la Iași s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute cu cei de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța, dar și cu reprezentanții Turkish Airlines. Din partea companiei turcești au participat Ali Armagan Otlak, director operațional al Turkish Airlines, dar și Valentin Nițu, reprezentant al operatorului pe partea de trafic internațional. Din partea Aeroportului din Constanța au fost prezenți Bogdan-Ionuț Artagea, directorul general, și Laurențiu Oprescu, directorul de marketing.

Cursă directă Iași-Constanța din sezonul estival

Reprezentanții Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” și cei de la Iași au discutat despre redeschiderea cursei estivale ce va lega Capitala Moldovei de malul Mării Negre.

„Este important să încurajăm inclusiv turismul intern, oferind pasagerilor noștri posibilitatea de a opta pentru călătoria cu avionul spre litoralul românesc, variantă mult mai confortabilă și mai rapidă. Colaborarea cu Aeroportul din Constanța ar fi foarte benefică și sper că vom reuși să aducem la aceeași masă un operator interesat să realizeze măcar zboruri sezoniere spre această destinație, pentru că cerere în zona noastră există. Cu niște tarife atractive, se poate obține un grad de încărcare foarte bun. Mulțumesc celor de la Turkish Airlines și Aeroportul din Constanța pentru deschidere și discuțiile constructive, pe care dorim să le concretizăm într-un viitor cât mai apropiat”, a spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Cursă directă pe ruta Iași-Istanbul de pe aeroportul din Moldova

O altă temă de discuții a fost legată de oportunitatea operării de către Turkish Airlines a unei rute directe din capitala Moldovei spre Istanbul.

„Discuțiile cu cele două delegații reprezintă continuarea demersurilor și negocierilor noastre cu noi operatori, conectarea Iașului cu noduri aeriene importante, dar și cu alte aeroporturi din țară. Astfel de parteneriate ne aduc mai aproape de ceea ce ne propunem: mai multe posibilități de călătorie de pe Aeroportul Iași, diversitate în ceea ce privește companiile ce operează aici și servicii care să ne facă tot mai atractivi.
Reprezentanții Turkish Airlines s-au arătat interesați de zona noastră, iar dacă argumentele oferite și datele pe care le vom transmite în perioada următoare vor convinge conducerea de la centru, atunci Iașul va fi conectat direct cu un al treilea hub aerian ce oferă zboruri către America de Nord, Asia și Australia”, a spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Aeroportul Iași, al patrulea din lista Turkish Airlines din România

Cursa de Istanbul ar urma să fie inclusă în orarul internațional al zborurilor de la Aeroportul Iași.

„Istanbul, singurul oraș între două continente, are o poziționare strategică atât din punct de vedere comercial, cât și turistic. Evident, venirea la Iași a celor de la Turkish Airlines ar fi un câștig enorm pentru întreaga Regiune de Nord-Est. În prezent, compania operează curse doar de pe Otopeni, Cluj-Napoca și Constanța. Ne bazăm foarte mult pe infrastructura pe care intenționăm să o realizăm, pe potențialul turistic al regiunii, pe o colaborare strânsă cu operatorii de turism locali, dar și pe realizarea unui coridor verde de trecere a frontierei, destinat persoanelor ce vin din Republica Moldova pentru a călători de pe Aeroportul Iași”, a mai precizat Romeo Vatră, directorul aerogării ieșene.

Adauga un comentariu