Actualitate

Dispăruţi peste noapte într-o pădure din Sălaj. Şase copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, au pus echipele de căutare în impas

Publicat: 23 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dispăruţi peste noapte într-o pădure din Sălaj. Şase copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani au pus echipele de căutare în impas
În cele din urmă, copiii au fost găsiți în pădure

Şase copii au fost daţi dispăruţi peste noapte într-o pădure din Sălaj. Aşadar, noaptea trecută, 22 spre 23 septembrie, la ora 23:27, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost informaţi cu privire la faptul că șase minori, cu vârste cu cuprinse între 6 și 12 ani, din localitatea Someș Odorhei, s-au rătăcit în pădure.

Se pare că micuţii erau plecați după ciuperci de la ora 18:00.

Copii dispăruţi peste noapte într-o pădure din Sălaj

Din cauză că şase copii au fost daţi dispăruţi peste noapte într-o pădure din Sălaj, aseară, 22 septembrie, s-au format mai multe echipaje mixte formate din polițiști, pompieri, jandarmi, personal silvic și civili, care au efectuat căutări.

În timpul acesteia acțiuni, au fost folosite mai multe autoturisme de teren, un câine de urmă, o dronă, un UTV, iar la căutări au participat și voluntari de la Asociația 4×4.

Din fericire, în această dimineață, 23 septembrie, în jurul orei 07:40, copiii au fost găsiți în pădure.

Aceștia au fost evaluați către un echipaj medical care a constatat că micuţii sunt bine și nu necesită îngrijiri suplimentare.

Din spusele copiilor, se pare că ar fi înnoptat la un adăpost improvizat, situat în pădurea ce aparține de localitatea Someș Odorhei şi au mai spus că au auzit strigătele salvatorilor, însă le-a fost frică să răspundă.

De asemenea, reiterăm un avertisment al specialiștilor ieșeni asupra ciupercilor vândute la colț de stradă.

Copii dispăruți de o săptămână la Vaslui

În baza aceluiași șir de de idei, amintim de un caz asemănător prezentat de reporterii Cotidianului BZI, când doi copii dispăruţi de şase zile de la o stână din localitatea Sălcioara şi au fost căutați de pompieri, jandarmi şi poliţişti âi în cele din urmă au fost găsiţi. Copii se aflau în afara oricărui pericol, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Din primele date furnizate de către autorităţi, se pare că cei doi copii au plecat de la o stână care aparţinea familiei, în urma unei dispute cu tatăl. Timp de şase zile, minorii s-ar fi ascuns prin curţi sau case părăsite din zonă. Nu au existat indicii că ar fi fost victime ale vreunei infracţiuni.

„Din fericire, cei doi copii au fost găsiţi undeva în apropierea stânii de la care au plecat. Ei sunt în afara oricărui pericol şi vor fi internaţi într-un centru social al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări au plecat cei doi minor”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Astfel, mai mulţi poliţişti, jandarmi şi pompieri au căutat doi copii dispăruţi de şase zile din localitatea vasluiană Sălcioara. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, viceprimarul comunei Banca a sesizat la IPJ dispariţia celor doi copii, care în seara zilei de 2 noiembrie au plecat de la stâna tatălui lor şi nu au ajuns la domiciliu.

„Părinţii copiilor au crezut că aceştia au plecat la bunica lor şi de aceea nu i-au căutat până astăzi (vineri – n.r.). „, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

De data aceasta însă, șase copii au fost daţi dispăruţi peste noapte într-o pădure din Sălaj, dar din fericire, au fost găsiți de echipajele de salvatori teferi și nevătămați.

Adauga un comentariu