Local

Divorțul anului în lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iași! Afaceristul Lucian Stoean s-a combinat cu basarabeanca Marcela Borodachi și a fugit de acasă. Detalii incredibile din dosarul în care milionarul era prins cu femei în camere de hotel – FOTO

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Divorțul anului în lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iași Afaceristul Lucian Stoean s-a combinat cu basarabeanca Marcela Borodachi și a fugit de acasă. Detalii incredibile din dosarul în care milionarul era prins cu femei în camere de hotel - FOTO
Dezvoltatorul Lucian Stoean a construit blocul din imagine și împreună cu Marcela Borodachi se bucură de viață după ce și-a părăsit soția

Afaceristul Lucian Stoean, fostul patron Megadeth Impex SRL, a divorțat de soție. A avut grijă să-și ascundă averea, ca să nu plătească pensie alimentară. Acum, are o amantă „trofeu” din Republica Moldova. Marcela Borodachi a fost angajată la o agenție imobiliară. Detaliile din dosarul de divorț scot la iveală rufele murdare dintr-o căsnicie de aproape 20 de ani

Lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iași este cutremurată de un divorț în care toate rufele s-au spălat în public. Afaceristul Lucian Stoean, cel care a falimentat Megadeth Impex SRL, celebra firmă de distribuție alimente și băuturi, a hotărât în 2018 să pună capăt căsniciei cu Lucia Vali Stoean, fostă Cozma, după aproape 20 de ani de conviețuire. Pe data de 05.12.2020, magistrații de la Judecătoria Iași au probat desfacerea căsătoriei și programul de vizită pentru cei doi minori ai cuplului, al treilea copil fiind major. Pe parcursul procesului, Lucian Stoean a pozat ca un om cinstit și fără serviciu, motiv pentru care instanța a hotărât să-l oblige să plătească o treime din venitul lunar al acestuia, dar care este inexistent în acte oficiale. Astfel, pensia alimentară a ajuns la nici 500 de lei. Asta în condițiile în care a construit mai multe blocuri în Iași, dar prin intermediul unor interpuși. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Instanța a stabilit că desfacerea căsătoriei se face din culpă comună.

Falimentul lui Lucian Stoean l-a introdus în lumea dezvoltatorilor imobiliari, la ideea soției

Totul a început în 2016, în preajma falimentului Megadeth Impex SRL. Lucian Stoean a mutat toate proprietățile pe numele altor persoane fizice, ca să nu fie găsite de bănci sau de alți creditori. Un teren din cartierul Alexandru cel Bun reprezintă intriga întregii povești. Afaceristul și-a convins soția că ar fi bine ca terenul să fie trecut pe numele altei persoane. De bună credință, soția a acceptat. Culmea, ca să se evite alte complicații, terenul de pe strada Argeș, nr.25, cartierul Alexandru cel Bun, care valora 200.000 euro, a fost vândut unui interpus, pentru suma de doar 5.000 de euro. Ulterior, tot la ideea soției, terenul a fost folosit la edificarea primului proiect imobiliar al familiei Stoean. De precizat că în toti acești ani, Vali Stoean a contribuit pentru susținerea activității în firmă.

Bogdan Gheorghiu, patronul „Fratelli”, a construit un bloc pe terenul lui Lucian Stoean

Imediat, terenul a intrat în circuitul imobiliar. Bogdan Gheorghiu, patronul clubului „Fratelli”, l-a contactat pe Lucian Stoean și i-a propus un parteneriat pentru construirea unui bloc de locuințe colective pe terenul cu o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați, cu regimul de înălțime de S+D+P+8E. Apartamentele s-au vândut, iar Lucian Stoean începea să-și revină financiar, banii fiind păstrați de interpuși. Ulterior, a reinvestit banii în alte proiecte imobiliare, care urmau să-i schimbe total stilul de viață. Dacă în perioada afacerii Megadeth nu-și permitea tot felul extravaganțe, deoarce banii erau tot timpul rulați și depindea de bănci, brusc a început să investească în haine scumpe, ceasuri și vacanțe. Dar fără să fie implicată soția. Revenind la patronul „Fratelli”, este recunoscut pentru proiectele imobiliare controversate din Iași.

Prima abatere: a fost prins cu amanta la un hotel din zona Bucșinescu

Vali Stoean începea să intre la bănuieli în 2016, când a observat schimbarea de comportament al soțului. În dosarul aflat la instanță este povestită această perioadă. Soțul devenea din ce în ce mai absent și tot timpul era concentrat asupra telefonului mobil. Femeia descoperă că era un înflăcărat utilizator al site-ului apetisant.ro, unde putea găsi femei disponibile la orice oră. Pentru că bănuielile se accentuau, soția avea nevoie să afle cine este cu adevărat partenerul cu care și-a împărțit viața de atâtea ori. A angajat un detectiv particular, care a venit cu confirmarea. În toiul zilei, Lucian Stoean a fost localizat într-o cameră dintr-un hotel din zona Bucșinescu, din Iași. Acesta se afla în compania unei femei din Iași, care deținea mai multe afaceri în zona Tătărași. Reporterii BZI nu vor dezvălui numele femeii. Pus în fața dovezilor, Lucian Stoean nu a mai put nega evidența. Ba mai mult, a cerut divorțul. În instanță a invocat nepotrivirea de caracter. De precizat că dezvoltatorul a avut grijă să-și șteargă urmele. Escapadele se petreceau doar în timpul zilei, noaptea ar fi fost prea riscant. Nu este cunoscut ca fumător, consumator de băuturi alcoolice ori droguri.

Lucian Stoean se lăuda în mediul de afaceri: „Toți șmecherii au moldovence”

După acest episod, Lucian Stoean s-a pus pe pescuit iubite în Republica Moldova. Apropiați din mediul de afaceri au dezvăluit câteva din declarațiile afaceristului:

„Toți șmecherii au moldovence”.

Nu a spus degeaba aceste cuvinte. Afaceristul și-a găsit amantă în persoana Marcelei Borodachi, din Republica Moldova, adusă la Iași și angajată la agenția imobiliară Stil Imobil. Femeia, mama unui fetițe, a fost descoperită pe Tinder, un site de întâlniri. Numele amantei a fost pomenit în procesul de divorț de la Judecătoria Iași. În vara anului 2019, Lucian Stoean a părăsit definitv căminul conjugal. Acum, locuiește într-un apartament din cartierul Nicolina 2.

Dezvoltatorul imobiliar a spus judecătorului că a fost bătut de nevastă

Ca să convingă instanța de judecată că nu mai putea suporta calvarul din familie, a povestiti o întâmplare în care ar fi căzut victima propriei soții. Pe scurt, a declarat că a fost cotonogit de Vali Stoean, o femeie descrisă că nu are mai mult de 50 kilograme. Totodată, a pozat în persoană calmă, care și-a văzut de familie, în ciuda dovezilor depuse de soție la dosar, care demonstrau infidelitatea bărbatului. Chiar dacă a declarat că nu are bani, fostul patron Megadeth este văzut la volanul unui bolid de lux marca BMW, cu un preț de catalog de peste 100.000 euro. Nu ezită să se afișeze cu un ceas de lux marca Rolex, estimat la 20.000 euro. În ciuda afacerilor din domeniul imobiliar, dezvoltatorul nu este prea agreat în aceste cercuri.

Cuplul de amanți a refuzat să comenteze detaliile apărute în dosarul cu divorțul anului din Iași

Contactat telefonic, Lucian Stoean a subliniat că nu mai are avere și că nu vrea să discute despre viața personală.

„Sunt într-un proces de divorț cu fosta soție. Eu nu am nimic (legat de proprietăți- n.r.). Este viața mea personală, nu am ce să comentez”, a spus afaceristul.

Reporterii BZI au căutat-o și pe Marcela Borodachi la agenția Stil Imobil.

„Imediat vă fac legătura”, a spus o colegă de serviciu.

Basarabeanca a revenit cu un apel telefonic, dar a făcut o pauză lungă când a fost întrebată dacă are cunoștință despre faptul că îi apare numele în dosarul de divorț.

„(…) Cred că ați greșit persoana. La revedere”, a spus amanta lui Lucian Stoean.

Nici fosta soție a afaceristului nu a oferit prea multe detalii suplimentare.

„Nu comentez, sunt în proces și am încredere deplină în justiție”, a precizat Lucia Vali Stoean.

În cursul acestui an s-au petrecut mai multe divorțuri în lumea bună a Iașului. În edițiile viitoare ale cotidianului BZI vor fi prezentate noi amănunte din dosarul care a zguduit lumea dezvoltatorilor imobiliari.

Adauga un comentariu