Actualitate

DNA investighează contractul pe care Clotilde Armand l-a făcut cu o firmă de salubritate

Publicat: 24 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
DNA investighează contractul pe care Clotilde Armand l-a făcut cu o firmă de salubritate
Clotilde Armand este vizată într-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind semnarea unui contract cu o firmă de salubritate

Scandalul gunoaielor de la Sectorul 1 este departe de a se fi încheiat. În aceste zile, procurorii de la DNA au intrat pe fir. Aceştia investighează contractul pe care Clotilde Armand l-a făcut cu o firmă de salubritate.

Contractul a fost încheiat cu S.C BLUE PLANET SERVICES S.R.L care este condus de un apropriat şi un fan USR. Totuşi, legalitatea este pusă sub semnul întrebării mai ales pentru că, în paralel la sectorul 1 mai exista un contract cu o altă firmă de salubritate.

Clotilde Armand se află pe propria moșie și încheie contracte cu atribuire directă

Conform procurorilor DNA se pare că există suspiciuni privind legalitatea atribuirii directe a contractului cu firma S.C BLUE PLANET SERVICES S.R.L cu sediul din Popești Leordeni. Contractul a fost încheiat pe data de 22 decembrie şi a fost încheiat chiar dacă mai exista, la acea dată un alt contract perfect valabil cu o altă firmă de salubritate.

Concret, primarul Clotilde Armand refuza să plătească firma de salubritate Romprest, asta în timp ce plătea firma mai sus amintită. Totuşi, conform unor surse jurnalistice se pare că firma SC. Blue Planet Services SRL este condusă de un apropriat al primăriței USR de la Sectorul 1.

Nouă firmă de casă a lui Clotilde Armand se pregătea pentru preluarea sarcinilor de salubrizare

Conform jurnaliştilor de la PS News, firma SC. Blue Planet Services se pregătea de preluarea sarcinilor de salubrizare. De exemplu, fix după ce Clotilde Armand a fost validată în mod oficial pe poziţia de primar al Sectorului 1, firma mai sus menţionată a mai adăugat în domeniul de activitate incă 5 coduri CAEN. Vorbim despre codurile CAEN necesare desfăşurării activităţii de salubrizare, activitate pe care o desfăşoară în aceste momente după ce Clotilde Armând le-a atribuit un contract direct fără licitație.

Datele afacerii cu gunoaie de la Sectorul 1

  • 27 septembrie 2020 – Alegerile locale din România
  • 5 octombrie 2020 – AEP a publicat rezultatele oficiale ale alegerilor
  • 17 octombrie 2020 – Blue Planet Services SRL adaugă în domeniul de activitate incă cinci coduri CAN. Codurile CAEN sunt strâns legate de activitatea de gestionare şi ridicare a gunoiului

Aparent între cele trei date nu ar fi trebuit să fie nicio legătură. Cu toate acestea, compania a semnat cu ADP Sector 1 contractul cu nr. 215/22.12.2020. Acum procurorii vor să știe de unde știau managerii Blue Planet Services în octombrie 2020 că urmează să primească un contract de salubrizare la ADP Sector 1.

La momentul la care ei au schimbat obiectul de activitate al firmei, nici măcar nu se punea problema înlocuirii Romprest, iar conflictul dintre primăriță și Romprest începuse.

Clotilde Armand, primărița USR aflată în centrul mai multor scandaluri

Încă de la preluarea mandatului de primar de Sector, Clotilde Armand s-a aflat în centrul a numeroase scandaluri. Vorbim despre criza gunoiului de la Sectorul 1, de adăpostul de câini din acelaşi sector, de expoziţia controversată de pe holurile primăriei.

Totuşi, probabil, cel mai mare scandal a pornit atunci când Clotilde Armand a decis să taie finanţarea a 4 spitale de la Sectorul 1. Decizia a scandalizat opinia publică iar managerii unităţilor spitaliceşti s-au arătat şocaţi de decizia primăriţei. Aceştia au spus că această lovitură va afecta grav interesele pacienţilor, spitalele fiind dependente de ajutorul autorităţilor locale.

Totuşi, primărița se scuză spunând că decizia este una legală şi care trebuia luată mai de mult.

sursă foto: psnews.ro

Adauga un comentariu