National

Alexandru Ulici, managerul Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, după ce Clotilde Armand i-a oprit finanțarea: „Nu prea înțelegem decizia”

Publicat: 03 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Ulici managerul Spitalului Grigore Alexandrescu după ce Clotilde Armand i-a oprit finanțarea Nu prea înțelegem decizia
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, București

Primarul Sectorului 1 a luat o decizie fără precedent. A oprit finanțarea a patru dintre cele mai mari și importante spitale din București și din țară.

Astfel, Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, a comentat hotărârea luată de primarul și consilierii PNL și USR-PLUS din Sectorul 1.

”Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei.

La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani.

Alexandru Ulici, despre Clotilde Armand: „Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită!”

Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” îi transmite lui Clotilde Armand să nu lase copiii deoparte.

Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi.

A retras din membrii personalului de pază fără să ne anunțe. Putea să găsească o soluție. Noi nu putem lua servicii de pază nici prin achiziții directe. Am rămas fără pază pe timpul nopții.”, a declarat Alexandru Ulici managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, cel mai mare spital de pediatrie din România, la Antena 3.

Și Gabriela Firea comentează decizia lui Clotilde Armand

Gabriela Firea, senator PSD, sare la gâtul lui Clotilde Armand, primarului Sectorului 1. Se pare că edilul a încercat să taie finanţarea unor spitale importante, în plină pandemie.

Fostul primar general al Capitalei îl acuză și pe Nicușor Dan de blocarea unui proiect benefic pentru sănătatea bucureştenilor: Spitalul Metropolitan.

„Primarii „Noului București” sunt distrugătorii sănătății în Capitală! Pentru ei nu contează pacienții, totul este doar calcul politic. Totul se rezumă la cifre!

Patru spitale extrem de importante din București sunt într-un pericol major. Spitalul de Urgență – Floreasca, Spitalul de Arși, Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Urgențe Oftalmologice riscă să rămână fără finanțare dintr-o simplă dorință a noului primar de sector. Astăzi, doamna Armand le cere consilierilor locali să oprească orice investiție în aceste spitale! Nu mai vrea să plătească nici măcar facturile la utilități pentru că e „presiune” pe buget!

Managerii celor patru spitale au aflat astăzi că vor rămâne fără bani și investiții, dacă această hotărâre va fi aprobată de majoritatea PNL-USR+ de la Sectorul 1.”, a spus Gabriela Firea.

Mai mult, Firea îl acuză și pe Nicușor Dan că ar fi făcut aceeași greșeală.

„Așa a făcut și Plicușor cu Spitalul Metropolitan. A blocat un proiect găsit „la cheie”, gândit de profesioniști în domeniu, doar pentru că era făcut de echipa mea. Nu s-a mai gândit la pacienți! Nu s-a gândit nici la cadrele medicale din cel puțin 3 spitale care urmau să fie relocate acolo, din cauză că acum își desfășoară activitatea în clădiri cu mari probleme.”, a declarat Gabriela Firea.

Adauga un comentariu