Actualitate

DNA solicită ministerului de Finanțe actele privind achiziția de vaccinuri

Publicat: 23 nov. 2021
un cadru medical vaccinează o persoană
Vaccin

Direcția Națională Anticorupție (DNA) solicită Ministerului de Finanțe să pună la dispoziție toate memorandumurile aprobate privind contactele de furnizare vaccin şi toată documentația care a stat la baza lor.

Mai exact, Ministerul de Finanțe a primit pe data de 18 noiembrie solicitare de la DNA pentru a pune la dispoziție până pe data de 23 noiembrie, adică astăzi, toate memorandumurile aprobate privind contractele de furnizare vaccin si toate documentația care a stat la baza lor.

Plus întreaga corespondenta dintre Ministerul de Finanțe cu ministerul Sănătății şi secretariatul general al Guvernului. Specifica DNA ca e un dosar în care se fac cercetări.

Mai multe nereguli au fost descoperite în ceea ce privește campaniei de vaccinare din România. Numeroase cazuri de „vaccinare la chiuvetă”, utilizare a certificatelor de vaccinare de către persoane fără acest drept sau falsificarea acestora au fost descoperite în ultimele luni.

Recent un angajat al DSP Suceava a murit infectat cu SARS-CoV-2 deși acesta figura ca fiind vaccinat. Ulterior s-a descoperit că era fals vaccinat. Întreaga cercetare a pornit după ce în timpul mitingului anti-vaccin din Suceava un participant a declarat angajații DSP nu sunt vaccinați.

Un angajat DSP fals vaccinat a murit infectat cu COVID-19. Ancheta este în desfășurare

În urma unei anchete desfășurate la DSP Suceava, s-a descoperit faptul că fenomenul vaccinărilor false este prezent și în cadrul instituției. Acest lucru a pornit după ce în cadrul mitingul anti-vaccin din centrul Suceva, unui dintre participanți a afirmat faptul că până și angajații de la DSP care figurează ca vaccinați, de fapt nu sunt.

În urma acestei afirmații, s-a deschis o investigație în interior, descoperindu-se faptul că deși aceștia figurează în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării ca ar fi imunizați, de fapt nu este adevărat. Mai mult decât atât, un angajat dintre aceștia a și murit infectat cu COVID-19.

„În urma celor afirmate la mitingul desfăşurat în municipiul Suceava în ziua de 14 noiembrei 2021 privind suspiciunea asupra vaccinări împotriva Sars-Cov2 şi a evoluţiei fulminante a pacientului C.V., angajat al DSP Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Jud. Suceava a demarat ancheta administrativă internă în acest caz.

S-a constituit o comisie care a verificat statutul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării şi au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic)” a declarat Olivia Ioana Vlad, directorul DSP Suceava într-un comunicat de presă.
Adauga un comentariu